Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
Јубилеј удружења пчелара из Крупња и Рађевине

ВРЕДНИ ПЧЕЛАРИ

Додела признања Савеза пчелара. Активности и планови за будућност. Округли столови и дискусије
У организацији Удружења пчеларских породица „Соколске планине“ из Крупња и подршку свештеника Александра Ђурђева у сали црквене општине Добри Поток у понедељак 15. фебруара обележена је пчеларска слава Сретење Господње. Том приликом одржана је редовна годишња скупштина удружења на којој су додељена признања најуспешнијим пчеларима Рађевине за претходну годину.
У присуству Рада Грујића председника општине Крупањ додељена су признања Савеза пчеларских организација Србије који окупља преко 200 пчеларских удружења широм земље: Диплома „Професор Јован Живановић“ Станку Васиљевићу, Златна медаља „Заслужни пчелар“ Златомиру Максимовићу и Милосаву Васићу, Диплома почасном члану савеза припала је Радивоју Николићу, похвалница Драгану Степановићу, захвалница Миодрагу Поповићу и повеља Видоју Андрићу.
- Планови удружења за ову годину су да се ради на пријему нових чланова како би се повећала производња меда у Рађевини, јер је квалитет овог производа изузетан у земљи и шире имајући у виду да представља један од стратешких производа широм Европе. Такође, треба радити на сеоби кошница како би се остварили већи приноси - истиче председник удружења Златомир Максимовић који од највећих проблема наводи откуп меда и повећање заштите од неконтролисаног прскања воћа, где и овим путем апелује на све пољопривреднике да поведу рачуна о начину и времену прскања својих култура пред почетак нове пчеларске паше.
Организовани су округли столови и дискусије везане за пчеларство у којима су учествовали пчелари из Рађевине, околних општина, као и Београда, Шапца, Ваљева, Великог Зворника, Лазаревца и Белановице.
Удружење пчеларских породица „Соколске планине“ из Крупња је основано 2010. године и окупља око 50 активних чланова.
Душан Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa