Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
ПОДИЗАЊЕ НАСИПА НА ЧЕВРНТИЈИ И ДУМАЧИ

ПРЕВЕНЦИЈА ДАЛА РЕЗУЛТАТЕ

Градоначелник Шапца и комадант Градског штаба за ванредне ситуације Небојше Зеленовић, обишао је у недељу, 13. марта, са члановима Штаба, локације на којима су почели радови на ојачавању бедема на Чеврнтији и Думачи.
Градоначелник Зеленовић је истакао да је у Шапцу ситуација редовна и да се све наредбе које су донете на Седници Штаба за ванредне ситуације спроводе. Обилазећи Чеврнтију, он је подсетио да је то била једна од најкритичнијих тачака за време поплава 2014. године.
-На основу закључака Штаба за ванредне ситуације донете су одлуке да се 5,2 километра насипа, на потезу Дреновац-Чеврнтија, узвиси за један метар. У складу са Оперативним планом одбране од поплава, то ради надлежно предузеће ВП „Сава“. Поред тога, урађене су сервисне саобраћајнице уз насип, како би се обезбедио што лакши приступ. На Думачи је земљаним материјалима насип подигнут за један метар, а радови се изводе у дужини од 900 метара. Још једном ћу напоменути да све радове обављају надлежна предузећа, па нема потребе да се грађанство укључује у одбрану, рекао је Небојша Зеленовић, комадант Градског Штаба за ванредне ситуације.
Он је истакао да је најбољи показатељ превенције чишћење 70 километара канала и водотокова другог реда, које је Град Шабац прочистио прошле године.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa