Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: МИНИ ЈЕЗЕРО У БЕЛОТИЋУ

РИБЊАК У РАЈУ ЗА ОЧИ И ДУШУ

Протојереј Аца Гајић у Посавотамнавском Белотићу, у парохијском комплексу храма посвећеном Цару Лазару, у укусно уређеном простору осмислио је кутак, како рече за мини језеро следећи пример манастира Каона, који је рај на земљи по мишљењу небројених верника и намерника.
- Као чедо цркве у Каони угледали смо се и на све што краси манастир и, ето језера које ће бити уз пригодну површину око мини језера и рибњак може бити, па ето пуног уживања. За вернике да се одморе и уживају уз цвркут птица и све што смо већ урадили али посао није готов, треба све испланирати до коначног изгледа, задовољан је свештеник омиљен на овим просторима.
Да се велики посао уради била је потребна и помоћ и ту се одазвала локална самоуправа.
- Дали су нам на располагање машину која је ископала простор од седам пута 20 метара који сада треба уредити и, ми смо им безмерно захвалн, пошто су нам и раније помагали, када је год било прилике, каже Аца Гајић.
Има ту и других планова али мудри млади свештеник се држи оне народне, прво скочи па реци хоп.

Од школе у Белотићу до самог храма остао је неасфалтиран део пута од око 200 метара. И то следи ускоро или тачније кад време дозволи каже, агилни свештеник.
- Опет уз помоћ локалне самоуправе која итекако има слуха за село и светиње и ту им како народ воли рећи скидамо капу. Вредни послови су урађени а, то не бисмо могли сами без помоћи челника општине и надлежних служби, закључује Гајић.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa