Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
ИЗ ПЕРА УРЕДНИКА “КОЦЕЉЕВАЧКИХ НОВОСТИ“ ВЕРОЉУБА БАБИЋА

КОЦЕЉЕВА ЗА ПОЧЕТНИКЕ

Писац се сетио да у виду речника изнесе сазнања о целом крају
Из штампе је недавно изашао лексикон “Коцељева за почетнике“, аутора Верољуба Бабића, који је публици представљен у библиотеци “Јанко Веселиновић“ у оквиру програма обележавања 8. марта.
Према речима аутора, идеја за овај азбучник појмова који су на директан или индиректан начин повезани са Коцељевом, родила се давно, пре петнаестак година, са појавом “Словара вароши“ у суседној владимирачкој општини.
Верољуб истиче да је ова књига заправо незавршена јер на крају нуди читаоцима простор за дописивање појмова којих се он није сетио.
- Намера ми је да ово буде првенствено забавно штиво о Коцељеви и Коцељевцима. Када први пут одем у неки град најпре набавим план града и локалне новине. Волео бих да ово, уместо плана, буде водич кроз нашу варош - каже Бабић.
Говорећи о књизи, професор Миленко Марковић напоменуо је да се у овом Азбучнику питоме тамнавске вароши даје пресек појмова које грађани сусрећу сваки дан али то и не примећују, што је природно.
- Међутим, када прође време, и када се одмакнемо од појмова и догађаја, ово штиво ће нудити следећим генерацијама чињенице живота. Књига је писана доста вешто. Писац се сетио да у виду речника изнесе сазнања о целом крају - истакао је рецезент књиге “Коцељева за почетнике“.
Након књижевне вечери посетиоци су имали прилику да у холу библиотеке погледају изложбу ликовних радова и честитки ученика основних школа из ове општине, гравуре и графике Иване Остојић али и да дегустирају старе љутичке колаче, дело вредних домаћица, и пекарске производе локалних произвођача.
Ова изложба је и ове године имала хуманитарни карактер јер су колачи и пецива, посредством Центра за социјални рад, дистрибуирани до најугроженијих становника ове општине.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa