Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
ОСМИ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ДАНИ ХАРМОНИКЕ, ОТВОРЕН У БОГАТИЋУ

ХАРМОНИКА БЕЗ ГРАНИЦА

У духу доброг мелоса на хармоници, доприносећи феноменалној атмосфери учесници из Републике Српске и далеке Русије, свечано су отворили 8. Међународни фестивал „Дани хармонике ““ Угљевик/Бијељина/Богатић“, који се по пети пут реализује на овим просторима.
Поштоваоце квалитетне класичне музике поздравио је председник општине Богатић - Ненад Бесеровац, изразивши захвалност великом броју присутних и извођачима који су увеличали манифестацију.
Након тога је млади Ђорђе Перић, извођењем руске народне песме „Петрушка“, измамио овације слушалаца.
Потом је наступио „Дуо хармоника“ , Весна Шарчевић и Божана Лазић, делом „Обливион“ композитора Пјецола и „Корнели“, доприносећи ерупцији одушевљења пропраћеној срдачним аплаузом.
У извођењу Милоша Зеленовића, публика у Богатићу имала је прилику да ужива у тоновима композиције „Ла Темпте“ (композитора Астиера).
Завршница прве вечери овог фестивала припала је познатом уметнику из Русије, Едварду Аханову. Својим виртуозним извођењем, показао је умеће и знање не само у свом наступу, већ и у интеракцији са публиком. Раздрагана и одушевљена публика учествовала је у наступу овог маестра на хармоници.
На самом крају, присутнима се обратила и директорка Културно образовног центра, Тања Јуришић, исказујући захвалност партнерима из ОМШ „Корнелије Станковић“ и директору фестивала проф. др Славиши Перић, на одличној сарадњи, организацији и доприносу културно уметничкој делатности, са надом да ће овај међународни фестивал постати традиција.
Другог дана фестивала присутни су имали прилике да уживају у свирци еминентних уметника из Украјине ““ Ансамбла „Танго у троје“ и професора Владимира Мурзе.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa