Инфо

5. мај 2016.5. мај 2016.
ПРВИ САЈАМ ОБРАЗОВАЊА НА ОТВОРЕНОМ ОКУПИО ВЕЛИКИ БРОЈ ОСМАКА

ЛАКШЕ ДО ОДЛУКЕ

На иницијативу и у сарадњи са Активом стручних сарадника основних и средњих школа град Шабац протеклог понедељка организовао је Први сајам образовања на отвореном. Тако су на Градском тргу шабачки осмаци имали прилику да се ближе упознају са оним што нуди седам средњих школа са територије града Шапца и једна приватна економска школа.
- Хиљаду сто седамдесет четири ученика основних школа који завршавају осми разред ове године упознало се са процедурама и условима уписа, као и са свим образовним профилима који им се нуде. Ми се као град надамо да ћемо им помоћи у одабиру њиховог жељеног занимања и на тај начин утицати на њихову даљу будућност - рекла је Драгана Милосављевић испред Одељења за друштвене делатности.
Рекламни материјал, проспекти, информатори били су само део манифестације која је за циљ имала да помогне будућим средњошколцима у њиховој најзначајнијој животној одлуци.
- Сви заједно, и основне и средње школе, пружили су подршку осмацима да направе што бољи избор при упису у средње школе. Могли су на лицу места поставити питања у вези онога што их је занимало, добити информације од запослених и ученика средњих школа са одређених смерова - додала је Катарина Теодоровић, психолог у ОШ „Стојан Новаковић“ и руководилац Актива стручних сарадника основне школе.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa