Инфо

5. мај 2016.5. мај 2016.
ПРЕМИЈЕРНО У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ У УТОРАК 17. МАЈА

РЕВИЗОР ЗА ЈУГОИСТОК

Ових дана у Шабачком позоришту приводе се крају припреме за нову представу. Тако ће шабачка публика већ у уторак 17. маја од 20 часова на Великој сцени „Љубиша Јовановић“ имати прилику да погледа прво извођење драмског текста Светислава Басаре „Ревизор за југоисток“ у режији Марка Торлаковића, младог редитеља из Београда.
У припреми су и две нове представе: „Шта се то десило Миливоју Цветковићу“ Семира Гицића у режији Аде Лазић и „Клуб љубитеља смене 8“ Саше Радоњића у режији Филипа Марковиновића.
Вредан рад се исплати што показују и освојене две награде за представу „Прах“ изведену на недавно завршеном Интернационалном фестивалу у Ријеци. Ових дана Шабачко позориште наступиће са Шекспировим „Периклеом“ на Фестивалу „Јоаким Вујић“ у Грачаници и на Интернационалном фестивалу у Врацу у Бугарској. Крајем месеца глумачки ансамбл ће наступити и на Међународном фестивалу комедије у Добоју са представом „Кидај из моје кухиње“.
Сезону, као и сваке године, Шабачко позориште завршиће десетодневном ревијом најбољих представа по популарним ценама како би се одужили изузетној шабачкој публици.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa