Инфо

5. мај 2016.5. мај 2016.
ТРАДИЦИОНАЛНО, У МАЈУ

ПРОЛЕЋНА ИЗЛОЖБА УЛСШ

У галерији Културног центра, протеклог четвртка је отворена традиционална, Пролећна изложба Удружења ликовних стваралаца Шапца.
- Ово је изложба коју ми организујемо сваке године у мају, у сарадњи са Културним центром. Изложба је жирирана, пријавио се велики број аутора, чланова Удружења, али смо направили одређену селекцију да бисмо организовали поставку у простору који није претерано велики. Не додељујемо никакве награде, учешће на изложби је награда само по себи, рекао је Слободан Пеладић, председник Удружења.
Четрдесет и четири аутора, представило је своје радове у широкој лепези техника - од слика, акварела, цртежа, скулптура до примењене уметности.
- Мислим да је мало скупова у Србији, као што је традиционална мајска изложба Удружења, а посебно оваквог квалитета. У овом кризном времену кад је све потонуло, наше Удружење је светла тачка у Србији. Бројимо преко 130 чланова, али имамо проблем адекватног галеријског простора. Град Шабац генерално нема наменски галеријски простор, каже Душан Бујишић, који је члан Удружења четрдесет година.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa