Инфо

5. мај 2016.5. мај 2016.

ТЕРАПЕУТСКА МАСАЖА

Терапеутска масажа представља начин масажних техника које се користе да би се мускулатура релаксирала и да би се омогућило да тело обогати кисеоником и разним нутријентима заморене мишиће.
Терапеутска масажа или медицинска масажа како је многи називају се користи код разних стања организма и симптома хипертонуса, спондилозе, лумбага. Приликом масаже пожељно је користити разна умирујућа уља која делују опуштајуће на мускулатуру и крвоток, а у себи садрже лимун, наранџу, бергамот, рузмарин, лаванду, бибер, еукалиптус. Уља утичу на редукцију бола и успешно отклањају напетост мишића.
Укључују релаксацију мишића. Масажом се смањује напетост мишића и побољшава циркулација у третираном делу тела. Мишићна релаксација може бити резултат појачане стимулације рецептора чиме се повећава број сигнала који стижу до кичмене мождине, што резултира променама у рефлексим путевима и има учинак смањења мишићне напетости. Често се након третмана може осетити побољшање расположења, самопоуздања као и смањење тескобе. Овај феномен је резултат олакшања физикалних симптома и боли, а може бити повезан и са ублажавањем напетости. Уколико имате здравствени проблем, медицинска масажа може бити саставни до терапеутског плана.
Мед Спа Центар Х2О

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa