Инфо

5. мај 2016.5. мај 2016.
ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА У КОЦЕЉЕВИ ОДРЖАНА

СЕДМА НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА ПАСА СВИХ РАСА

У недељу на терену ФК “Раднички“ у Коцељеви, ВИИ Национална изложба паса свих раса окупила је велики број излагача али и посетилаца. У оквиру изложбе одржана је и мини специјалка ротвајлера,“ Меморијал Милош Јуришић“ а организатор манифестације је Кинолошко друштво “Коцељева“.
Према речима организатора у каталог изложбе уписано је преко 240 паса, али је двадесетак мање изведено.
- Сваке године имамо све већи број излагача којима се овом приликом захваљујемо на указаном поверењу. Потрудили смо се да и ове године дамо свој максимум и све посетиоце дочекамо као прави домаћини. У томе смо, верујем, успели захваљујући несебичној помоћи општине Коцељева и спонзора. Следеће године обећавамо још бољу и посећенију изложбу - изјавио је један од организатора Владимир Белензада и честитао победницима док је осталим учесницима пожелео више успеха на наредним изложбама.
За најлепше псе изложбе проглашени су немачки краткодлаки птичар Вил, власника Саше Враштановића, немачки овчар Једи Вилла Вини, власнице Анђелке Мандић и лабрадор ретривер Даркест бест оф дисцоверy, власника Бориса Радовановића.
Међу излагачима који су први пут ове године били у Коцељеви је Славица Цокић која каже да је изложба веома добро организована.
- Тек смо почели да се бавимо овим послом. Мој муж је одрастао са бернандинцем и онда је пожелео да и дете расте са бернандинцем. Тако смо почели, купили смо једног и сада имамо три пса. Ово нам је четврта изложба и за сада смо задовољни, имамо већ доста пехара. Први пут смо у Коцељеви и заиста је лепо. Мала је изложба у односу на оне које смо посетили, али је веома лепо и добро је организована изложба - рекла је Славица.
Бојан Новаковић из Коцељеве бави се узгојем ротвајлера већ 13 година.
- Почео сам из хобија и почео сам да идем по изложбама. Упознавао сам људе, стекао прва познанства како са домаћим узгајивачима тако и са оним из иностранства. На тај начин сам упознао и Дарка Веселића из Ваљева који је међу најозбиљнијим одгајивачима на свету. Он се преко 30 година бави озбиљно овим послом. Након тога се мој хоби претворио у посао. Ми имамо псе који су и по 60 пута били први. И овде смо победили у раси. Извели смо младу женку која има 11 месеци први пут на изложбу и победили - изјавио је Бојан.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa