Инфо

5. мај 2016.5. мај 2016.
ЗОРАН КЕСИЋ И ЊУЗНЕТ

Милиметри кутије

Када се на митингу Српске напредне странке у Шапцу присутнима обратио др Слободан Поповић речима да Александру Вучићу треба да обећају сваки минут, сваки секунд, сваки милиметар њихових живота, многима није било најјасније шта то тачно значи у пракси. Ово за минуте и секунде је још и могло да се разуме, ако се премијер због Србије одрекао спавања, некадашњих омиљених мајица и Ивице Дачића, најмање што они могу да учине је да му, попут неког мобилног оператера, поклоне бесплатне минуте њихових живота. Ипак, они милиметри су били спорни. Како се некоме тачно дају милиметри, многи су се недељама питали.
За сам одговор потрудио се управо Поповић, који је заједно са својим страначким колегама успео да сваки милиметар себе да у борби за празну гласачку кутију на конститутивној седници Града Шапца. Можда нису успели да освоје власт у граду, али су освојили кутију и то је нешто. Што би рекао ЦеСид, та кутија дође барем 4,99 одсто власти.
Инциденти у Скупштини града су настали, јер су напредњаци имали примедбе на 17 места због наводних изборних неправилности. Највећа неправилност коју су уочили била је та што СНС нема довољно гласова да сама формира власт у овом граду и поред свих минута, секунди и милиметара које су њени чланови дали једном човеку. Нервоза која се накупљала још од изборне ноћи када је бројање стално на, за СНС бедних 34,5 одсто, кулминирала је на самој седници. Играчи СНС су испоштовали договор из свлачионице, дали 120 одсто својих могућности и успели да дођу до кутија, уз мања кошкања са супарничким играчима. Али, треба и њих разумети. Колико год је нама некада у животу било тешко, није то ништа у поређењу са шабачким напредњацима када су извлачили сваки милиметар шибице ко ће председнику странке саопштити резултате.
Док су окретали премијера током изборне ноћи, коме је најстарији мобилни телефон у новијој историји био заузет, јер је безуспешно покушавао да добије своје одборе у Кањижи и Сурдулици, један шабачки напредњак се сетио мисли коју је приписао Винстону Черчилу, човеку који је заједно са Максом Вебером основао СНС: “Ако не можеш да их победиш, укради им кутију“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa