Инфо

23. септембар 2010.23. сеп 2010.
ГОСПОЈИНА НА МИХАЈЛОВЦУ

БАШ КАО НА ВАШАРУ...

Прошлу седмицу у Шапцу обележио традиционални Госпојински вашар. Атмосфера: шаренолика, права вашарска. На тезгама „свега“: од печења до алтернативне медицине. Продавци попустљиви по питању цена, али незадовољни бројем купаца. Посетиоци: од које куда, свих величина, боја и дезена
Гужва на улазу на Михајловац. Кажу, мања него ранијих година, ваљда се ова „општа криза“ одразила и на посету вашаришту. За разлику од посете, разноврсност изложене робе већ на самом почетку обећава. Међу првим тезгама можете да набавите моћни „еликсир“ који лечи све: од „оног најгорег“ до ураслог нокта. Не лечи изгледа само душу јер се за њу на вашару, традиционално лека тражи под „шатрама“. Међутим, док не дођемо до овогодишњих, михајловачких, угоститељских атракција извршићемо мало детаљнији увид у вашарски робни асортиман.
Након алтернативне медицине, нижу се тезге са уобичајеном понудом. Има ту свега. Од игле до локомотиве што би рекли, или од савремене техничке опреме до дрвених варјача и лицидерских срца.
Продавци и нису расположени за разговор. Од мало љубазнијих трговаца дрвеним покућством из Крушевца сазнајемо да су по метру, за тезгу морали да издвоје 6.700 динара. А да ли ће да им се исплати, то ће тек да виде, кажу.
На Шабачки вашар долазимо већ седамнаест година. Никада се не зна како ћемо да прођемо. Зарада је некада мања некада већа. За ово место смо дали 42.000 динара, дакле 6.700 по метру, а да ли ће нам се исплати, ће видимо. За сада не иде баш најбоље. Лошије је него претходне године, али ризик ствара капитал ““ тврди шефица продаје дрвеног покућства из Крушевца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa