Инфо

30. септембар 2010.30. сеп 2010.
ИРСКИ БИЦИКЛИСТИ НА ПУТУ ОКО СВЕТА

НОЋ У ЦРКВИ И ГОСТОЉУБИВИ ШАПЧАНИ

Прошле седмице наш град је био једна од станица двојици бициклиста из Ирске који намеравају да до јула следеће године на својим двоточкашима обиђу свет. Лоренс Модиген и Кевин Мекју ноћ провели под кровом шабачке цркве, а за наше суграђане кажу да су изузетно љубазни и гостољубиви
Пре нешто више од месец дана руководећи се личним и хуманим разлозима Лоренс Модиген и Кевин Мекју кренули су бициклима из Даблина са идејом да обиђу свет. До сада су прешли око 3.500 километара. Остало им је још нешто више од 40.000.
Имамо намеру да обиђемо свет. Почели смо у Даблину. Обишли смо Француску, Италију, Словенију, Хрватску и Босну. У Србију смо стигли преко Бадовинаца, потом смо били у Богатићу и сада смо у Шапцу. На овај пут смо кренули из више разлога. Први је хуманитарне природе јер се надамо да ћемо овом приликом сакупити око 50.000 евра за даља истраживања у борби против рака, а други је лична жеља за богаћењем искуства. Волимо спорт, бициклизам, авантуру, упознавање нових људи и места ““ објаснио разлоге овог подухвата Кевин Мекју.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa