Инфо

23. јун 2016.23. јун 2016.
МЛИН КОВАЧЕВИЋ ПОУЗДАН ПАРТНЕР ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

ЈЕДНИ БЕЗ ДРУГИХ НЕ МОЖЕМО

Скоро шест деценија породичне традиције. Пословна политика заснована на међусобном разумевању откупљивача и произвођача. Успех у бизнису могућ уз апсолутну преданост послу
Четири генерације преко пет деценија са успехом складиште и прерађују житарице. Од млина на камену до модерног силоса складишних капацитета 9.000 тона. То би у најкраћим цртама био развојни пут породичног бизниса Квачевића из Липолиста.
-“Млин Ковачевић“ као Д.О.О. постоји од 2007. године, али наша породична историја у овом послу је много дужа. Наиме, први млин на камену отворио је мој прадеда 1960. године. Тада је било другачије време. Држава није дозвољавала да се приватни бизнис развија брже од државног. Онда су дошле деведесете са свим својим изазовима и ограниченим могућностима. Фирма је све то некако преживела, да би тек после 2000. кренуло на боље, а до праве експанзије дошо пре пет година- објашњава директор „Млина Ковачевић“, Срђан Ковачевић, који са братом Александром, успешно води породичну фирму.
Времена су се мењала, фирма развијала и расла, али суштина пословне политике заснована на поштовању и разумевању потреба произвођача све ове године остала је иста. Ковачевићи раде откуп свих врста житарица, али и финансирају производњу у виду репро материјала. Како наводе,чине све што је у њиховој моћи да унапреде пољопривреду Мачве и Поцерине и својим добављачима олакшају посао.
-Највише сарађујемо са индивидуалним пољопривредним газдинствима, то су нам први добављачи. Трудимо се да им на све могуће начине изађемо у сусрет. Радимо финансирање производње. У нашем асортиману имамо домаћа и страна семена пшенице, соје и сунцокрета, различите врсте минералних ђубрива. Све то им дајемо кроз једногодишње уговоре, од сетве до сетве- објашњава Срђан, и додаје:
-Једни без других не можемо. Зато сви који се баве овим послом треба што пре да промене свест крутом односу откупљивач/произвођач. Неопходно је обострано поштовање и уважавање. Трудимо се да наше добављаче максимално испоштујемо, да им време код нас буде што угодније. Увек их дочека неко освежење, а од прошле године организујемо и наградну игру.
Да би били што ближи својим добављачима у “Млину Ковачевић“ су у протеклом периоду отворили откупне станице у Рибарима, Змињаку, Штитару. Ковачевићи у оквиру фирме имају и пекару, одакле се производи дистрибуирају у малопродајне објекте. У наредном периоду планира се проширење постојећих погона.
Великим трудом до успеха
-Да би био успешан у Србији данас мораш бити апсолутно предан свом послу. Сваким даном треба имати нове идеје, бити присутан међу људима. Ширити видике, радити на развоју својих могућности. најједноставније, радити годинама од јутра до сутра да би у некој будућности имали право и на слободно време- тврди Ковачевић.
Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa