Инфо

21. октобар 2010.21. окт 2010.
СУДСКА АДМИНИСТРАЦИЈА НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ШТРАЈКА И СВОЈИХ ЗАХТЕВА

ЧУДНА МАТЕМАТИКА ВЛАСТИ

Штрајк синдиката правосуђа се наставља. Досадашњи преговори са ресорним Министарством правде нису уродили плодом. И док се чека одговор из Министарства финансија, запослени у судској администрацији не одустају од захтева да им основица за обрачун зарада износи, као и судијама, 28.000 динара
Након ванредне седнице Републичког одбора Синдиката правосуђа, одржане прошлог петка, штрајк судске администрације је настављен. У међувремену било је низ неуспелих састанака са ресорним Министарством који нису довели до решења.
- Наш основни захтев, када кажем “наш“, мислим на републички синдикат, је да основица за обрачун зарада буде 28. 000 динара, као и код судија. Тренутно, за нас она износи 16. 049 динара и када се додају сви коефицијенти добијемо разлику која износи 1:9 ““ каже председник синдиката Основног суда у Шапцу Миладин Мијаиловић.
А председник окружног одбора синдиката Мачванског округа Драган Марковић, додаје да је у правосуђу већ више од три деценије, и да за то време никада није био толико велик распон зарада администрације и носиоца правосудних функција.
Овакав однос 1:9 никада није постојао. Ми никада нисмо тражили да се некоме смање лични доходци. Нека носиоци правосудних функција имају зараду примерену њиховом послу, али администрација је по први пут оштећена максимално ““ каже Марковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa