Инфо

4. новембар 2010.4. нов 2010.
ПИСМО: ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У НАКУЧАНИМА

УЧИТЕЉИЦА МНОГИХ ГЕНЕРАЦИЈА

Осмогодишња школа у Накучанима почела је са радом тачно пре 60 година, 1. септембра 1950. године. У старој згради тадашње 4-разредне школе коју су после И Светског рата похађала деца из Накучана, Синошевића и још неких села, уселили су се и ученици 5. разреда Осмогодишње школе. Школа је имала само четири учионице а ученика је било преко стотину, тако да се настава одвијала и по цео дан у две смене
Отварањем ове Школе много је значило за децу која су ту ишла у Школу а становала су код својих кућа где су поред школских обавеза имала и обавезе у свом домаћинству, као што је чување стоке и сл. Такође и са материјалне стране је било врло повољно за родитеље јер су 3-4 претходне послератне генерације морале ићи у Осмогодишњу школу у Шабац где су плаћале стан у Шапцу јер није било превоза, што је био велики издатак за родитеље поготову у тадашње време када су се породице које су обично имале више деце једва прехрањивале.
Први учитељи у Школи били су: Радомир Шешић из Накучана који је уједно био и директор Школе, затим брачни пар Андрија и Софија, учитељица Гордана, Милица Плавшић, Љубица Драгутиновић, Ива Бранковић, Анђелка Миловановић, Миле Димитријевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa