16. jul 2009.16. jul 2009.
OVE GODINE U ŠAPCU SAMO “KRVAVI MARŠ“

FINA MARATON SKUP ZA GRAD

Do ove godine, Šabac je imao dva plivačka maratona, tradicionalni “Krvavi marš“ od Jarka do Šapca, i međunarodni plivački maraton koji je uvršten u FINA kalendar, koji se plivao istom dužinom i maršutom, kao i maraton koji je grupa entuzijasta osnovala pre 40 godina u čast i sećanje na 4 500 Šapčana, koji su pod pretnjom smrću okupatora, pretrčali 22 kilometra do logora u Jarku. Iako im je samo bio zajednički naziv, ova dva maratona bila su konkurentna.
Međutim, usled recesije koja je zadesila ceo svet, gradski budžet je ograničen, pa je ove godine spojeno lepo i korisno: novac će biti uložen samo u jedan maraton, a konkurentne strane su pomirene i sada obe rade u interesu grada.
Pod pokroviteljstvom grada Šapca, a u organizaciji Turističke organizacije Šapca, biće održan maraton “Jarak ““ Šabac“, 2. avgusta. Na konferenciji za novinare, koja je povodom ovog maratona organizovana, Sovranije Čonjagić, istakao je da gradski budžet raspolaže sa ograničenim sredstvima, koji su dovoljni da se održi samo jedan maraton...

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa