28. septembar 2017.28. sep 2017.
TEORIJE ZAVERE  U NEDOSTATKU IDEJA
ODGOVOR GRADSKOG ODBORA ZAJEDNO ZA SRBIJU

TEORIJE ZAVERE U NEDOSTATKU IDEJA

Gradski odbor Zajedno za Srbiju organizovao je u ponedeljak konferenciju za medije na kojoj su demantovali neke od navoda iznetih na konferenciji Povereništva Srpske napredne stranke. Potrpredsednik GO ZZS Milan Vasić opovrgao je tvrdnju poverenika SNS Bobana Birmančevića da je Dom vojske grad Šabac dobio od Države i dao na uvid ugovor o kupovini ovog objekta. Vasić se osvrnuo i na druge izjave date na navedenoj konferenciji.
-Dom vojske nije poklonjen gradu. Kupljen je 2008. godine za 58 miliona dinara. Što se tiče sudbine ovog objekta, to je jedna od ključnih tačaka ne samo u gradu, nego u regionu i tako se ophodi prema njemu. Lokacija i zgrada su tema razmatranja svih planskih dokumenata u gradu. Svi ti planovi su javni, donose se u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika Valjevo i nadležnim Ministarstvom. Uvažavamo i mišljenje građana i kada budemo imali konačno rešenje objavićemo ga, rekao je Vasić.
Prema Vasićevim rečima, prostorije Mesne zajednice Preki šor, kao i sve druge prostorije u javnoj svojini, prodaju se po Zakonom definisanoj proceduri. Istakao je da se odluke donose u pravcu razvoje grada, a novac se ulaže u infrastrukturne projekte i otvaranje novih radnih mesta.
-Sve mesne zajednice će imati dovoljno prostora za svoje funkcionisanje. Na konferenciji SNS je navedeno da na izborima za Savet ove MZ nije pobedila opcija koju podržava ova stranka zbog toga što su branili grad od poplava. To je uvreda za naše sugrađane. Veliki broj ljudi je bio na nasipima i siguran sam da nisu svi ni članovi ni simpatizeri SNS, rekao je Vasić.
Potpredsednik ZZS je naveo da je Šabac jedan od retkih gradova u kom se smeće iznosi sa cele teritorije i da to mora i da košta. Rekao je da ne zna ni za kakvu krivičnu prijavu, a da se SNS bavi teorijama zavere, a da nemaju konstruktivne predloge za razvoj grada.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa