19. oktobar 2017.19. okt 2017.
UNIŠTENA TONA DROGE

NAJVIŠE MARIHUANE I HEROINA

U Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu prošle srede je uništeno 1.160 kilograma narkotika i drugih psihoativnih supstanci koje je policija zaplenila u prethodnom periodu.
Direktor policije Vladimir Rebić, koji je prisustvovao spaljivanju narkotika, precizirao je da među uništenom drogom preovlađuju marihuana i heroin. Rebić je najavio da će u narednom periodu biti spaljene još četiri tone narkotika, sukcesivno, zbog ograničenja da se u jednom satu može uništiti 150 kilograma droge. Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova na ovaj način jasno i transparentno je pokazalo gde završava droga koju je srpska policija zaplenila u uspešnim akcijama.
-U prethodne tri godine, srpska policija oduzela je više od 10 tona različitih vrsta narkotika, čime smo pokazali nameru i posvećenost Ministarstva unutrašnjih poslova da se uhvati u koštac sa ovom vrstom kriminala i da smanji, na najmanju moguću meru, mogućnost da građani, pre svega najmlađa populacija, dođu u dodir sa drogom, naglasio je direktor policije.
Rebić je dodao da će Ministarstvo i u narednom periodu nastaviti intenzivnu borbu protiv trgovine narkoticima, kao i saradnju sa drugim bezbednosnim službama, pre svega Bezbednosno informativnom agencijom i nadležnim tužilaštvima.
Uništavanju droge, pored pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, prisustvovali su članovi Komisije za praćenje postupka uništavanja oduzetih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, predstavnici javnih tužilaštva i sudova, kao i predstavnici „Elektroprivrede Srbije“.
Preuzeto sa sajta Ministarstva unutrašnjih poslova

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa