Info

19. oktobar 2017.19. okt 2017.
Krivina u ogledalu

Nije lako biti Vulin

Ovih dana stvarno nije lako biti Vulin. Ako je neko pomislio da je njemu lako, grdno se vara. Čak mu je i glas malo mutirao. Nije više onako tečan, oficirski odsečan. Počeo je malo da liči na glas Vlade Kalembera kada taj isti glas izgubi.
„Trebao sam, nisam trebao, trebao sam, nisam trebao, trebao sam, nisam trebao“ i tako gramatički neispravno, Vulin nam se pravdao iz Kruševca gde je Ana Brnabić predstavljala rezultate rada njenog kabineta u prvih 100 dana. Kada se već pošteno izblamirao sa ženinom tetkom iz Kanade, nije morao dodatno to da učini nepravilnim korišćenjem glagola „trebati. Za razliku od većine glagola u srpskom jeziku, taj glagol nema lični oblik i koristi se samo „treba“ i „trebalo“. Elem, Vulinova odbrana gramatički ispravno bi glasila – „trebalo je, nije trebalo“. Ali, ako je Tito tražio da se ne pridržavamo Ustava i Zakona kao pijani plota, ne moramo Vulina da diramo u gramatiku.
Nije mu lako i zbog toga što ga svi sada pitaju kako će da vrati dug tetki iz Kanada kada ima platu u iznosu od svega 770 evra. Kao da je lako danas pozajmiti 200.000 evra u kešu. Artiljerija udara sa svih strana, a Vulin siromah, ćuti i više ništa ne priča. Nije ono ni do sada mnogo govorio, a i to što je govorio bolje da nije, ali sada je zaćutao. I pokušava na neku romantiku da se izvuče – Jako mi je drago, hvala vam na interesovanju... Ne ide.
Nije mu lako zbog toga što sve njegove izjave padaju u vodu čekajući na onu pravu, na detalje koji imaju veze sa pozajmicom od 200.000 evra. Nije da to ne bode oči i Prvorođenom koji će, hteo to ili ne, morati da odgovara na nezgodna pitanja umesto Vulina.
Na kraju krajeva, nije mu lako ni zbog te jadne tetke iz Kanada. Žena ni kriva ni dužna ispašta zbog tamo nekog zeta. Ajde da joj je sestrić, pa i da poturi svoja kanadska leđa, ali za zeta, teško. Ima i tetka neku granicu, neku crvenu liniju koju ne želi da pređe. Vulin je u crveno davno uleteo.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa