11. mart 2021.11. mar 2021.
Pucao kada nije dobio pare
HAPŠENjE ZBOG POKUŠAJA IZNUDE

Pucao kada nije dobio pare

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu uhapsili su Đ. M. (1989) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršo krivična dela iznuda u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je on 21. februara ove godine došao do kuće tridesetdvogodišnjeg muškarca iz okoline Šapca i ka njemu ispalio hitac iz revolvera tražeći da mu isplati 3.000 evra na ime nepostojećeg duga.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden višem javnom tužiocu u Šapcu.
Kako saznajemo od žrtve ovog pokušaja iznude, sve je počelo kada mu je pre određenog vremena Đ.M. kog je znao od ranije, ponudio da mu sredi smanjenje prekršajne kazne, preko veza koje ima u Prekršajnom sudu. Žrtva je pristala i tada počinju ozbiljniji problemi.

Đ.M. je prvo rekao da je ipak morao da plati za kaznu i to u iznosu od 1.000 evra. Kako žrtva navodi, potom je i automobil pokušao da prevede na sebe i to tako što je ukrao dokumenta iz kola, a potom otišao u Lešnicu kod prethodnog vlasnika. Kada se žrtva za to saznala i pobuninila se, Đ.M. mu je rekao da je dug porastao na 3.000 evra.

-Život mi se za 15 dana pretvorio u pakao. Tog mladića sam znao površno i nisam mogao ni da pretpostavim na šta je spreman. Dolazio je noću da traži pare i pucao pored kuće u 2 sata noću. Moji su mislili da neko baca petarde, ali sam je rekao da je on pucao, a imam i svedoka događaja. Pretio je. Bila je nedelja, 7 sati ujutru, krštavali smo dete u porodici. Došao je i ušao kolima u dvorište. Otac i ja smo izašli i pozvali ga u kuću. Hteo sam samo da vidim uplatnicu i dam mu tih 1.000 evra, ako je stvarno platio kaznu. Kada se primakao izvukao je pištolj. Skočio sam na njega i oborio ga, a on je pucao i pogodio zid kuće. Metak je pogodio blizu prozora od sobe u kojoj je u tom trenutku spavalo dete. Držao sam ga tako 20-ak minuta dok policija nije došla, navodi naš sagovornik i dodaje da je policija našla metak ispaljen u zid kuće, kao i još pet metaka u revolveru.

Žrtva navodi da mu se javilo još dosta ljudi iz okoline Šapca koje je Đ.M. maltretirao, ali su se plašili da ga prijave.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa