14. decembar 2017.14. dec 2017.
USPEŠNO I ODGOVORNO POSLOVANjE
KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU RUKOVODSTVA JKP „VODOVOD ŠABAC“

USPEŠNO I ODGOVORNO POSLOVANjE

Godina na isteku je bila više nego uspešna za JKP „Vodovod Šabac“, saopšteno je na godišnjoj konferenciji za štampu rukovodstva ovog preduzeća u Gradskoj kući.
Potvrdu ove tvrdnje izneo je i zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović koji je naglasio da je Vodovod uspešno realizovao i sproveo sve planirane projekte u ovoj godini.
- Rukovodstvo šabačkog Vodovoda uspešno je realizovalo i politiku našeg grada koja ima za cilj jednake uslove života u gradu i u seoskim područjima. Novim modelom finansiranja omogućili su da se naši sugrađani priključe na vodovodnu i kanalizacionu mrežu po najpovoljnijim uslovima. Ovakvo poslovanje i domaćinsko upravljanje resursima primer je kako treba da se vodi Javno preduzeće – rekao je Kostadinović.
Prema njegovim rečima, i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici potvrdio je da Vodovod uspešno radi imajući u vidu funkcionisanje Pogona za prečišćavanje otpadnih voda koje je nedavno posetio.
Direktorka JKP „Vodovod Šabac“ Daniela Lovrin Gavrilović rekla je da je prvi i najvažniji cilj ispoštovan u celosti, a to je snabdevanje Šapčana zdravom i pijaćom vodom.
- U vreme najveće žege, Vodovod je funkcionisao bez ikakvih problema za razliku od mnogih gradova u Srbiji. Pored ovog cilja, uspeli smo realizujemo i donaciju KVF banke u iznosu od 900.000 evra. Zahvaljujući ovoj donaciji obnovili smo kompletan vozno–tehnički park. Kupili smo deset teretnih vozila, dva bagera, dva kamiona, i dve cisterne. Sada smo u prilici da sami sprovodimo radove i nema potrebe da angažujemo druga preduzeća. U okviru ove donacije rekonstruisali smo Vodotoranj i rekonstruisali i dogradili crpnu stanicu „Metaloplastika“ – rekla je Lovrin Gavrilović.
Prema njenim rečima, uspešnim poslovanjem Vodovoda i uštedama koje su ostvarene u ovoj godini, omogućeno je da za narednu godinu bude izdvojeno 30 miliona dinara u infrastrukturne radove.
- Sledeće godine izgradnja linije mulja na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda. Šabac je jedan od svega tri grada koji ima funkcionalno ovakvo postrojenje i koje radi u punom kapacitetu. Ova investicija je vredna 300 miliona dinara i po 150 miliona će obezbediti grad i republika – dodala je Lovrin Gavrilović.
Rukovodilac sektora za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda Rajko Šušić naglasio je da će izgradnjom linije mulja biti omogućene značajne uštede.
- Tom linijom bićemo u prilici da u velikoj meri ostvarimo uštede, jer ćemo preradom mulja dobiti električnu energiju koja će biti iskorišćena za rad ovog postrojenja.

N. K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa