14. decembar 2017.14. dec 2017.
NAJVEĆE ZADOVOLjSTVO SU  NASMEJANA DECA
DONACIJE EUROBANKE I FONDACIJE “ANA I VLADE DIVAC”

NAJVEĆE ZADOVOLjSTVO SU NASMEJANA DECA

Vrtić “Snežana” bogatiji je za novo igralište, a OŠ “Jovan Cvijić” u Debrcu dobila je renovirane učionice i rekonstruisan krov. “Ovo nije samo ukras našeg dvorišta nego i doprinos zdravijem razvoju naše dece” navela Sandra Mićić, direktorka PU “Naše dete”. “Eurobanka i Fondacija su zahvaljujući svojoj profesionalnosti usrećili i izmamili osmeh dece iz jednog malog mesta” rekao je Aleksandar Brkić, direktor OŠ “Jovan Cvijić” iz Debrca
Zajedničkim projektom “Veliko srce” Eurobanke i Fondacije “Ana i Vlade Divac” vrtić “Snežana” bogatiji je za novo igralište, a OŠ “Jovan Cvijić” u Debrcu dobila je renovirane učionice i rekonstruisan krov. Ukupna vrednost donacija je nešto manje od dva miliona dinara. Sredstva su prikupljena humanitarnom karticom “Veliko srce” čijim korišćenjem deo sredstava Eurobanka odvaja za najmlađe.
Predstavnici Eurobanke i Fondacije u ponedeljak su zvanično uručili donaciju ovim ustanovama. Konferenciju za medije koja je ovom prilikom organizovana u Dunjića kući prigodnim programom su uveličali mališani vrtića “Snežana”.
Željka Ćirić Jakovljević, direktor sektora za marketing i korporativne komunikacije Eurobanke izjavila je da sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac” uspešno sarađuju već sedam godina.
-Ovde smo iz dva razloga, tako da su ovo naš 42. i 43. projekat. Prvi put smo spojili dva projekta u jednom gradu. Najveću zahvalnost dugujemo našim klijentima koji koriste karticu “Veliko srce” od koje Eurobanka odvaja deo sredstava i sa Fondacijom ih plasira u projekte pre svega namenjene deci. Mi jedva čekamo ovakve događaje da se družimo sa najmlađima, istakla je Željka Ćirić Jakovljević.
Ana Košel, direktor Fondacije “Ana i Vlade Divac” izrazila je zadovoljstvo zbog divne dobrodošlice u Šapcu. Takođe je pohvalila činjenicu da grad izdvaja velika sredstva za predškolski program.
-Deca pred Novu godinu treba da dobiju poklone, a vi ste dobili jedan od najlepših, a to je igralište u vašem vrtiću. Tamo ćete da se igrate, ali treba i da ga čuvate. Igralište će koristiti više od 250 dece. To je divno i nije mala stvar, rekla je Ana Košel prisutnoj deci.
Navela je da je ove godine 10 godina od osnivanja Fondacije. Pozvala je sve ljude iz Srbije da im se pridruže korišćenjem master kartice “Veliko srce” koja za korisnike ne predstavlja trošak, a deca imaju koristi od toga.
-Sa Eurobankom smo do sada sarađivali na 43 projekta. Svi su za malu, veliku, decu sa posebnim potrebama ili za dečja odeljenja u bolnicama. Uspeli smo da ulepšamo detinjstva mnogobrojnoj deci, istakla je Ana Košel.
Sandra Mićić, direktorka Predškolske ustanove “Naše dete” izjavila je da je svima “veliko srce” zbog ovog događaja. Zahvalila je donatorima i podsetila je da se ove godine slavi 130 godina predškolstva u Šapcu.
-Vrtić “Snežana” je zvanično prvi vrtić PU i otvoren je 1961. godine. Ovo što su za nas učinili Eurobanka i Fondacija “Divac” nije samo ukras našeg dvorišta nego i doprinos zdravijem razvoju naše dece. Boravak dece napolju će biti znatno kvalitetniji, navela je Sandra Mićić.
Aleksandar Brkić, direktor OŠ “Jovan Cvijić” iz Debrca zahvalio se u ime učenika, roditelja i zaposlenih ove škole. Naveo je da škola ima oko 430 učenika raspoređenih u matičnoj školi u Debrcu i osam izdvojenih odeljenja.
-Dolazimo iz nerazvijene opštine Vladimirci. Bili smo prinuđeni da se obratimo za pomoć Eurobanci i Fondaciji “Ana i Vlade Divac” i vrlo brzo smo dobili pozitivan odgovor. Zahvaljujemo im se što su omogućili učenicima i zaposlenima u našoj školi da sledeću godinu dočekaju u čistijim, uređenijim i toplijim učionicama. Uz pomoć naših prijatelja uspeli smo da postavimo podove, izvršimo molerske i gipsarske radove i uradimo sanaciju dotrajalog krovnog pokrivača. Kao dugogodišnji prosvetni radnik i roditelj dvoje dece mogu da kažem da ne postoji ništa što donosi veće zadovoljstvo od srećnog i nasmejanog deteta. Eurobanka i Fondacija su zahvaljujući svojoj profesionalnosti usrećili i izmamili osmeh dece iz jednog malog mesta. Hvala što ste svesni činjenice da je ulaganje u decu i obrazovanje velika investicija, a ne trošak, rekao je Aleksandar Brkić.
Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić zahvalio se u ime grada i roditelja dece koja će uživati u ovoj donaciji. Istakao je da nije mogao da zamisli lepši početak radne nedelje.
-Kada izaberete decu ne možete da pogrešite. Ovom donacijom stvoreni su uslovi da deca lepše i kvalitetnije provode svoje vreme. Grad Šabac je grad mladih i trudimo se da ulažemo u decu. Samo za PU izdvajamo oko 15 odsto budžeta, što je 400 miliona godišnje, rekao je Pajić i izrazio nadu da će se saradnja sa Eurobankom i Fondacijom nastaviti i ubuduće.
Višegodišnja saradnja
za bolji život najmlađih
Vrednost donacije igrališta u vrtiću Snežana je više od milion dinara, a radova u OŠ “Jovan Cvijić” preko 800.000 dinara. Ovo je omogućilo više od 22.000 korisnika kartice “Veliko srce”. Naime, radi se o standardnoj kreditnoj kartici, čija je krajnja namena poboljšanje uslova za život najmlađih u Srbiji. Eurobanka i Fondacija “Ana i Vlade Divac” prethodnih godina su obnovili više od 40 igrališta u vrtićima, prostorija u školama i zdravstvenim ustanovama.
M. Mijailović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa