28. decembar 2017.28. dec 2017.
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOCELjEVA

POSLEDNjE ZASEDANjE U OVOJ GODINI

Prošlog petka koceljevački lokalni parlament na poslednjem zasedanju u ovoj godini usvojio je predlog odluke o budžetu opštine Koceljeva za 2018. kojom se predviđa deficit od oko 31 milion dinara. Ukupni prihodi planirani su u iznosu od preko 339 miliona dinara dok se, sa druge strane, očekuje da će iz opštinske kase u narednoj godini biti potrošeno oko 370. U odluci se navodi da će planirani deficit biti pokriven neutrošenim sredstvima iz ove godine.
Dok predlagač ističe da je budžet za 2018. realan i razvojni jer je predviđeno da oko 45 odsto novca bude utrošeno za kapitalne projekte, što čini razvojnu komponentu, opozicija u skupštini tvrdi da je potrošački a ne investicioni, te da se uglavnom prazni a slabo puni.
Na prošlonedeljnoj sednici usvojen je, između ostalog, Lokalni akcioni plan zapošljavanja za narednu godinu kojim je predviđena mera javnih radova i izdvajanje iz budžeta od tri miliona dinara za sufinansiranje mera aktivne politike zapošljavanja. Ukoliko od države dobije još toliko novca koceljevačka opština će na raspolaganju imati šest miliona dinara što je dovoljno za upošljavanje oko 45 lica na određeno vreme, odnosno na period od četiri meseca.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa