Инфо

28. децембар 2017.28. дец 2017.
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

ПОСЛЕДЊЕ ЗАСЕДАЊЕ У ОВОЈ ГОДИНИ

Прошлог петка коцељевачки локални парламент на последњем заседању у овој години усвојио је предлог одлуке о буџету општине Коцељева за 2018. којом се предвиђа дефицит од око 31 милион динара. Укупни приходи планирани су у износу од преко 339 милиона динара док се, са друге стране, очекује да ће из општинске касе у наредној години бити потрошено око 370. У одлуци се наводи да ће планирани дефицит бити покривен неутрошеним средствима из ове године.
Док предлагач истиче да је буџет за 2018. реалан и развојни јер је предвиђено да око 45 одсто новца буде утрошено за капиталне пројекте, што чини развојну компоненту, опозиција у скупштини тврди да је потрошачки а не инвестициони, те да се углавном празни а слабо пуни.
На прошлонедељној седници усвојен је, између осталог, Локални акциони план запошљавања за наредну годину којим је предвиђена мера јавних радова и издвајање из буџета од три милиона динара за суфинансирање мера активне политике запошљавања. Уколико од државе добије још толико новца коцељевачка општина ће на располагању имати шест милиона динара што је довољно за упошљавање око 45 лица на одређено време, односно на период од четири месеца.
В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa