28. decembar 2017.28. dec 2017.
PREDSEDNIK VAM JE KAO RADIO
TRADICIONALNI NOVOGODIŠNjI RAZGOVOR SA DEDA MRAZOM

PREDSEDNIK VAM JE KAO RADIO

Posle velike neizvesnosti, Deda Mraz je odlučio da i ove godine poseti naše prostore, a dogovor je potvrdio tako što se četiri puta rukovao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Dogodine će nam biti bolje pet odsto
Kako „Glas Podrinja“ ekskluzivno saznaje, Deda Mraz će i narednih dana posetiti naš grad. Zbog zamršenih međunarodnih odnosa nije bilo izvesno da će i naše klince i klinceze obradovati najpopularniji deda na svetu.
Deda Mraz je u razgovoru za naš list, potvrdio da je dogovor postignut u poslednjem trenutku.
- Sve što radim, radim u interesu naše dece i tako će i biti. Konačni dogovor smo postigli posle četiri sata razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Nije mu bilo lako da se odrekne mogućnosti da on podeli paketiće, tako da smo morali da obostrano napravimo kompromis kako bi obradovao decu. Dogovor smo potvrdili tako što smo se četiri puta rukovali - kaže Deda Mraz.
Jedna od glavnih tačaka neslaganja je činjenica da Deda Mraz već godinama neuspešno pokušava da uruči poklon poziv Aleksandru Vulinu za služenje vojnog roka.
- Nije vredelo što je predsednik Vučić insistirao da je Vulin sada ministar odbrane. Jednostavno i zbog njega je važno da svako odsluži svoj dug prema domovini – priča Deda Mraz.
On kaže da je stekao utisak da je predsednik Srbije poput radija, jer ga svi slušaju, a on nikoga. I to ga malo zabrinjava, ali je siguran da postoje međunarodne institucije koje vode računa o tome.
Našeg sagovornika je oduševilo to što je na putovanju do Šapca imao priliku da vidi i glavni grad Srbije koji sija četiri miliona puta lepše nego ranijih godina. Naime, toliko evra je potrošeno za novogodišnju rasvetu.
- Konačno je i Srbija dobila jelku kojom može da se ponosi. Kod nas u Laponiji nema tako skupih i lepih jelki. Fasciniran sam da ima više od 80.000 grana. Siguran sam da će Novu godinu u Beogradu da dočeka mnogo mojih Laponaca. Mi Laponci znamo za razliku između novogodišnjeg osvetljenja i političara. Osvetljenje ćuti i trepće, a političari slažu i ne trepnu – ističe naš Deda Mraz.
On je veoma zainteresovan za izbore u Srbiji, mada unapred zna da je njihov ishod nemoguće predvideti.
- Kod vas se rezultat unapred zna i zato ih je nemoguće predvideti. O tome bi mogli malo da porazmisle vaši opozicionari i da nađu neku svrhu. Ne treba da se mnogo bave Tviterima i Fejsom. Dovoljan je i dobri, stari aforizam. A, on je poput odela, jer svakoj vlasti dobro stoji – napominje naš sagovornik.
- Srbija se nalazi na teškom putu, jer stremi ka Evropskoj uniji. Plašim se, međutim, da kada budete ušli u EU, tamo nećete zateći nikoga. Vidim ja kako se odvija ta priča. Obišao sam celu Evropu i to više nije to. Vidite i sami da vam EU otvara poglavlja po glavi stanovnika. Nikako da se malo ubrza – dodaje najpopularniji deda na svetu.
Njemu je bilo veoma lepo kada je video da naša Srbija ima izlaz na tri mora – more lopova, more gluposti i more siromašnih.
- Retko ko u Evropi može da se pohvali ovim. Možda je Makedonija tu negde. Teško je, i zato sam ja tu da barem malo pomognem. Siguran sam da će, barem penzionerima, biti pet odsto bolje dogodine, nego sada. Za tih pet posto biće više i posla za mene u sledećoj godini i to me raduje – kaže Deda Mraz.
Siguran je da će i ove godine uspeti da završi posao na vreme i od srca svim čitaocima „Glasa Podrinja“ želi uspešnu i srećnu novu godinu.
- Svima želim puno zdravlja, pre svega, sve drugo dođe samo po sebi kada smo zdravi. Želeo bih da vas i dogodine sve zajedno vidim sa mnogo većim brojem onih kojima treba da uručim poklone. Živi bili i čuvajte se – poručuje na kraju naš jedan, jedini, pravi Deda Mraz.
Deda Mraz sa najdužim stažom
Najpoznatiji i najstariji šabački Deda Mraz, po stažu, Bora Božanić, već 43 godine usrećuje naše mališane. Od pre dva meseca je u penziji, ali se uloge Deda Mraza ne odriče, niti će.
- Mislio sam da kada odem u penziju da ću moći da uživam, ali sam se prevario. Radim više nego što sam ikada bio u prilici. Sva sreća što smo i mi novopečeni penzioneri „zahvatili“ ovih 5.000 dinara tako da sada na miru možemo malo da uživamo – kaže Božanić.

Više od 100 uloga
Tokom svoje glumačke karijere, Božanić se oprobao u svim formama – u filmu, na televiziji, u pozorištu i na radiju. Već 21 godinu se bavi produkcijom Čivijaške vrteške na Radio Šapcu. Oprobao se u više od 100 uloga do sada i dalje sa nesmanjenim sjajem u očima i ljubavi u srcu svakog decembra oblači kostim Deda Mraza.
- Ništa na svetu nije lepše od sreće koju osetim kod svakog deteta kada mu uručim poklon – dodaje Božanić.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa