Инфо

28. децембар 2017.28. дец 2017.
ПРЕДСЕДНИК ВАМ ЈЕ КАО РАДИО
ТРАДИЦИОНАЛНИ НОВОГОДИШЊИ РАЗГОВОР СА ДЕДА МРАЗОМ

ПРЕДСЕДНИК ВАМ ЈЕ КАО РАДИО

После велике неизвесности, Деда Мраз је одлучио да и ове године посети наше просторе, а договор је потврдио тако што се четири пута руковао са председником Александром Вучићем. Догодине ће нам бити боље пет одсто
Како „Глас Подриња“ ексклузивно сазнаје, Деда Мраз ће и наредних дана посетити наш град. Због замршених међународних односа није било извесно да ће и наше клинце и клинцезе обрадовати најпопуларнији деда на свету.
Деда Мраз је у разговору за наш лист, потврдио да је договор постигнут у последњем тренутку.
- Све што радим, радим у интересу наше деце и тако ће и бити. Коначни договор смо постигли после четири сата разговора са председником Александром Вучићем. Није му било лако да се одрекне могућности да он подели пакетиће, тако да смо морали да обострано направимо компромис како би обрадовао децу. Договор смо потврдили тако што смо се четири пута руковали - каже Деда Мраз.
Једна од главних тачака неслагања је чињеница да Деда Мраз већ годинама неуспешно покушава да уручи поклон позив Александру Вулину за служење војног рока.
- Није вредело што је председник Вучић инсистирао да је Вулин сада министар одбране. Једноставно и због њега је важно да свако одслужи свој дуг према домовини – прича Деда Мраз.
Он каже да је стекао утисак да је председник Србије попут радија, јер га сви слушају, а он никога. И то га мало забрињава, али је сигуран да постоје међународне институције које воде рачуна о томе.
Нашег саговорника је одушевило то што је на путовању до Шапца имао прилику да види и главни град Србије који сија четири милиона пута лепше него ранијих година. Наиме, толико евра је потрошено за новогодишњу расвету.
- Коначно је и Србија добила јелку којом може да се поноси. Код нас у Лапонији нема тако скупих и лепих јелки. Фасциниран сам да има више од 80.000 грана. Сигуран сам да ће Нову годину у Београду да дочека много мојих Лапонаца. Ми Лапонци знамо за разлику између новогодишњег осветљења и политичара. Осветљење ћути и трепће, а политичари слажу и не трепну – истиче наш Деда Мраз.
Он је веома заинтересован за изборе у Србији, мада унапред зна да је њихов исход немогуће предвидети.
- Код вас се резултат унапред зна и зато их је немогуће предвидети. О томе би могли мало да поразмисле ваши опозиционари и да нађу неку сврху. Не треба да се много баве Твитерима и Фејсом. Довољан је и добри, стари афоризам. А, он је попут одела, јер свакој власти добро стоји – напомиње наш саговорник.
- Србија се налази на тешком путу, јер стреми ка Европској унији. Плашим се, међутим, да када будете ушли у ЕУ, тамо нећете затећи никога. Видим ја како се одвија та прича. Обишао сам целу Европу и то више није то. Видите и сами да вам ЕУ отвара поглавља по глави становника. Никако да се мало убрза – додаје најпопуларнији деда на свету.
Њему је било веома лепо када је видео да наша Србија има излаз на три мора – море лопова, море глупости и море сиромашних.
- Ретко ко у Европи може да се похвали овим. Можда је Македонија ту негде. Тешко је, и зато сам ја ту да барем мало помогнем. Сигуран сам да ће, барем пензионерима, бити пет одсто боље догодине, него сада. За тих пет посто биће више и посла за мене у следећој години и то ме радује – каже Деда Мраз.
Сигуран је да ће и ове године успети да заврши посао на време и од срца свим читаоцима „Гласа Подриња“ жели успешну и срећну нову годину.
- Свима желим пуно здравља, пре свега, све друго дође само по себи када смо здрави. Желео бих да вас и догодине све заједно видим са много већим бројем оних којима треба да уручим поклоне. Живи били и чувајте се – поручује на крају наш један, једини, прави Деда Мраз.
Деда Мраз са најдужим стажом
Најпознатији и најстарији шабачки Деда Мраз, по стажу, Бора Божанић, већ 43 године усрећује наше малишане. Од пре два месеца је у пензији, али се улоге Деда Мраза не одриче, нити ће.
- Мислио сам да када одем у пензију да ћу моћи да уживам, али сам се преварио. Радим више него што сам икада био у прилици. Сва срећа што смо и ми новопечени пензионери „захватили“ ових 5.000 динара тако да сада на миру можемо мало да уживамо – каже Божанић.

Више од 100 улога
Током своје глумачке каријере, Божанић се опробао у свим формама – у филму, на телевизији, у позоришту и на радију. Већ 21 годину се бави продукцијом Чивијашке вртешке на Радио Шапцу. Опробао се у више од 100 улога до сада и даље са несмањеним сјајем у очима и љубави у срцу сваког децембра облачи костим Деда Мраза.
- Ништа на свету није лепше од среће коју осетим код сваког детета када му уручим поклон – додаје Божанић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa