11. januar 2018.11. jan 2018.
Iskustva iz Šapca primenjiva u Austriji
Poseta vaterpolo kluba iz Graca

Iskustva iz Šapca primenjiva u Austriji

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović organizovao je prošlog četvrtka u Gradskoj kući prijem za najmlađe članove vaterpolo kluba iz Graca i njihove domaćine iz VK „Šabac“.
Tokom boravka u Šapcu vaterpolisti iz Graca imali su priliku da razmene iskustva sa kolegama i upoznaju se sa kulturom grada. Gostoprimstvo i uslovi u kojima treniraju članovi VK „Šabac“ ostavili su pozitivne utiske na goste.
- Utisci su fenomenalni. Mi se ovde osećamo prijatno, ljudi su nas odlično primili. Uslovi za trening su na svetskom nivou, što je nama najbitnije. Jako nas raduje što imamo ovakvu sradnju sa klubom i trenerima. Ipak, najjači utisak koji ćemo poneti sa sobom je broj dece koja se bave sportom i svakodnevno posećuju bazen – rekao je trener kluba Uroš Štuhec.
Rukovodstvo Vaterpolo kluba Grac naglasilo je da će iskustva koja su stekli tokom posete Šapcu iskoristiti u Austriji kako bi vaterpolo podigli na viši nivo. Podršku koju daje lokalna samouprava Vaterpolo klubu „Šabac“ istakli su kao značajnu.
Dobra i uspešna saradnja prema rečima gradonačelnika Nebojše Zelenovića između Graca i Šapca realizuje se u oblasti sporta i kulture. U narednom periodu u planu je ostvarivanje i privredne saradnje.
- Ono što je nama važno da je saradnja između Šapca i Graca počela. Mi smo u oblasti kulture zamislili dva projekta koja ćemo raditi zajedno. Plan je da ostvarimo ekonomsku saradnju. Oni su najveći proizvođači automobila. Njihova delegacija bi trebalo da dođe sledećeg meseca u Šabac, da pogleda našu industrijsku zonu. Oni znaju da je Šabac jedno od najboljih mesta za investicije u regionu i posetom žele da se uvere da je tako. Da bi se odluka o budućim investicijama donela potrebno je da napravimo i dobru saradnju između naše Tehničke škole i škola iz Graca oko toga kako i na koji način se mladi obrazuju i da li odmah ulaze spremni u proizvodne procese. To sigurno treba da dovede do ekonomskog razvoja. Ideja grada Šapca je da sarađuje sa najrazvijenijim sredinama u Evropi da gradi dobra prijateljstva i dobre odnose, da razmenjujemo iskustva, da bismo produbili prijateljstva, shvatili šta su razlike i na njima bazirali uvažavanje i razumevanje. Kako bismo mi kao jedna sredina u prosečnoj Srbiji bili spremni da ličimo na ozbiljno uređena društva – istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Krajem protekle godine vaterpolisti Vaterpolo kluba “Šabac“ posetili su Austriju i ovo je bila prilika da uzvrate gostoprimstvo i učvrste prijateljstvo.
- Ovde je akcenat ne samo na sportu nego i na druženju dece, na proširivanju vidika, na jednom shvatanju druge kulture i različitosti samih podneblja – naveo je direktor VK „Šabac“ Nenad Živanović.
Deca iz Graca boravila su u Šapcu od prošlog utorka do petka. U tom periodu osim treninga akcenat je bio na druženju, upoznavanju znamenitosti grada.

M.Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa