11. januar 2018.11. jan 2018.
VREME PRAZNIČNOG DARIVANjA
Donacija Udruženja “Ljiljan” Šabačkom
porodilištu

VREME PRAZNIČNOG DARIVANjA

Članice Udruženja žena „Ljiljan“ protekle nedelje posetile su Opštu bolnicu u Šapcu i tom prilikom poklonile dva televizora Odeljenju ginekologije i akušerstva.
Tradicionalno svake godine Udruženje nizom humanitarnih akcija prikuplja sredstva koja potom donira institucijama u našem gradu. Vreme praznika period je darivanja, pomoći drugima što su kroz gest Šapčanke pokazale.
- Na druženjima koje organizujemo učestvuje 35 udruženja žena sa teritorije Republike Srbije i Republike Srpske. Tom prilikom ostvarimo izvesna sredstva koja kasnije doniramo institucijama u našem gradu. Ove godine odlučili smo da to bude Opšta bolnica, Odeljenje ginekologije i akušerstva, naše porodilište. Donirali smo dva televizora kako bi se porodilje osećale što prijatnije tokom svog boravka ovde – navela je Novka Mitrović, sekretar Udruženja.
I ove godine nastavljena je uspešna saradnja između Opšte bolnice i Udruženja žena „Ljiljan“. Načelnik Odeljenja ginekologije doktor Dragan Milošević zahvalio se Udruženju i istakao:
- Kod nas su divni uslovi u porodilištu, a ova donacija će još više da poboljša boravak žena na našem Odeljenju. I ranije smo sarađivali kroz humanitarne akcije i dobijali vredne poklone.
Članice Udruženja i osoblje bolnice kroz razgovor došli su do zaključka da je svaka pomoć porodilištu dobrodošla.
- Apelujem na sve ljude dobre volje da se uvek sete našeg porodilišta. Ako nema plača iz porodilišta, mi kao generacija nismo ništa uradili za našu budućnost – poručila je sekretar Udruženja „Ljiljan“ Novka Mitrović.
Televizori su postavljeni u trpezariji Odeljenja ginekologije i akušerstva gde pacijentkinje provode svoje slobodno vreme tokom boravka u bolnici.

M.Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa