22. mart 2018.22. mar 2018.
NOVI VATROGASCI-SPASIOCI POLOŽILI ISPIT
POLAZNICI PRVE KLASE ZAVRŠILI OBUKU

NOVI VATROGASCI-SPASIOCI POLOŽILI ISPIT

Polaznici prve klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica izveli su danas u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu završnu vežbu na kojoj su pokazali obučenost i spremnost za obavljanje zadataka.
Vežbi su prisustvovali direktor policije Vladimir Rebić i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za ljudske resurse Ministarstva unutrašnjih poslova Katarina Tomašević.
Budući vatrogasci izveli su vežbu gašenja požara na automobilu nakon sudara, spasavanja povređenog lica iz havarisanog vozila, rukovanje sa prenosnim pumpama iz kojih su ispuštani mlazevi vode i pene, kao i postupak rukovanja sa opasnim materijama saniranjem curenja hlorovodonične kiseline iz cisterne.
Takođe, polaznici su uspešno obavili i gašenje požara koji je zahvatio krovnu konstrukciju i spasavanje osobe, koja je nakon urušavanja krovne konstrukcije povređena.
Osnovna obuka vatrogasaca, koji su se prijavili na Konkurs koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo prošle godine i koji su prošli selekciju, kao i sam prijem na osnovu raspisanog Konkursa realizuje se prvi put u istoriji, od objedinjavanja svih teritorijalnih vatrogasnih jedinica u sastavu MUP-a 1992. godine.
Sajt MUP

Najnoviji broj

25. februar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa