22. mart 2018.22. mar 2018.
DUŠAN KOSTADINOVIĆ PREDSEDNIK GRADSKOG
ODBORA DEMOKRATSKE STRANKE ŠABAC

DEMOKRATE ZA JEDINSTVO OPOZICIJE, NEMA SARADNjE SA NAPREDNjACIMA

Demokratska stranka je oduvek bila nosilac promena i centar okupljanja demokratskih snaga. Sa naprednjacima nemamo zajedničkih tema
Demokratsku stranku očekuje period donošenja važnih odluka, kao i temeljne promene unutar same organizacije kako bi stranka nastavila učešće u političkom životu Srbije, kaže za „Glas Podrinja“ Dušan Kostadinović, predsednik Gradskog odbora DS Šabac.
Prema njegovim rečima, ono što se desilo na izborima u Beogradu, kada je Demokratska stranka u pitanju, nije izolovan slučaj i zato je na DS da na prvom mestu dobro razmisli o tome šta je to što joj građani Srbije poručuju.
- Demokratska stranka na prvom mestu mora da razmotri kakvu joj poruku, svojim izjašnjavanjem na izborima, građani šalju. Nije vreme da govorimo o tome kako ćemo da spasavamo Demokratsku stranku, jer postojanje institucije kakva DS jeste ovi izbori ne mogu dovesti u pitanje. Međutim, tema koja treba da se pokrene je ta kako ćemo, u saradnji sa građanima Srbije, izgraditi jaku Demokratsku stranku, doslednu svojim korenima i vrednostima na kojima je nastala, a koja će ponovo zauzeti mesto u našem društvu koje joj i pripada – kaže Kostadinović.
Očigledno je da su građani očekivali DS na čelu jakog opozicionog korpusa koji može da pruži otpor Vučiću i da im je nepostojanje ujedinjene demokratske opozicije pobudilo sumnju u potencijalnu saradnju opozicionih lidera sa Srpskom naprednom strankom.
- Demokratska stranka je oduvek bila nosilac promena i centar okupljanja demokratskih snaga. Već jednom smo vodili borbu protiv nakaradnog režima 90-ih i u toj borbi pobedili. Očekivano je da i danas, kada je situacija u državi, baš kao i sama vlast, prilično slična zloglasnim 90-ima, građani gledaju DS kao najoštriju opoziciju. Zato budućnost Demokratske stranke vidim u saradnji sa opozicionim strankama, u formiranju jakog bloka, koji će biti sposoban da se suprotstavi Vučiću – govori predsednik šabačkih demokrata.
On dodaje da DS nema zajedničkih tema sa naprednjacima.
- Ako pričamo o Ustavu, oni Ustav menjaju nipodaštavajući struku, gazeći institucije i praveći haos u pravosuđu. Ako pričamo o Kosovu, oni problem Kosova rešavaju tako što crtaju mete na čelu Srbima koji ih ne podržavaju, manipulišu strahovima ljudi i obmanjuju građane, dok sarađuju sa Haradinajem. To nije naša politika, to nisu naše vrednosti. Nemamo oko čega da sarađujemo – naglašava Kostadinović.
On ističe da jedini dijalog koji bi Demokratska stranka mogla da vodi sa Vučićem i njegovim režimom jeste na temu obezbeđivanja regularnosti izbornih procesa, koji bi, kako kategorično naglašava Kostadinović, bio vođen jedino pred očima celokupne domaće javnosti.

N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa