29. mart 2018.29. mar 2018.
MAGARAC SIMA  UZNEMIRIO DR PAJIĆA
ŠABAČKI NAPREDNjACI NAJAVILI TUŽBE PROTIV AUTORA
EMISIJE “DOBAR, LOŠ, ZAO” TV ŠABAC

MAGARAC SIMA UZNEMIRIO DR PAJIĆA

Dosta smo bili trpeljivi i pustili medije da rade svoj posao – izjavio je Pajić. Čist fašizam šabačkih naprednjaka, odgovara Marko Vidojković, jedan od autora emisije
Povereništvo Srpske napredne stranke u Šapcu zgroženo je načinom na koji se u emisiji “Dobar, loš, zao” koju na TV Šabac vode Nenad Kulačin i Marko Vidojković, javno priča na podrugljiv način o državnim funkcionerima, a fotomontaže se koriste kao političko oružje.
Poverenik dr Aleksandar Pajić i narodni poslanik SNS Blaža Knežević saopštili su ovakav stav na konferenciji za štampu na koju, iz njima poznatog razloga, redakcija “Glasa Podrinja” nije pozvana.
- Da li je normalno da u toj emisiji predsednik republike bude stavljen u fotomontažu sa magarcem? To je poraz slobode medija, to je nedopustivo u medijskoj slici. Napominjemo da su tu izvrgnuti ruglu, sem predsednika republike, i najviši funkcioneri SNS koji ozbiljno i odgovorno rade svoj posao – rekao je poverenik SNS za Šabac dr Pajić.
U pitanju je stalna rubrika “Magareći kutak” u kojoj gosti komentarišu smešne i čudne izjave koje su izrečene protekle nedelje, i u okviru priloga stoji slika magarca Sime koji je zaštitni znak ove emisije.
Šabački naprednjaci su rekli da će povodom emisije “Dobar, loš, zao” pravdu potražiti na sudu i u REM-u, kako bi “sprečili dalje širenje dezinformacija i montiranih materijala koji vređaju rukovodstvo SNS”.
- Dosta smo bili trpeljivi i pustili medije da rade svoj posao – izjavio je Pajić na toj konferenciji.
Jedan od autora ove emisije, kojeg na Jutjubu prati više od 50.000 gledalaca u proseku, kaže kako mu je “drago što je njihova emisija izazvala čistokrvnu fašističku reakciju naprednjačkih bezumnika”.
- Oni veze nemaju s tim šta je demokratija, šta je sloboda govora, a naročito šta je satira. Nastavićemo da ih satiremo našim humorom još žešće nego pre ovog incidenta – rekao je Vidojković.
Ovaj tandem je na svoj način odgovorio Pajiću u emisiji koja je emitovana prošlog petka i poručili šabačkim naprednjacima da se ne plaše njihovih pretnji, ali da se plaše da ih ne tuži društvo za zaštitu životinja.
- Imamo rubriku sa magarcem Simom koji je plemenita životinja, a često ga zloupotrebljavamo stavljajući ga u kontekst sa raznim ljudima sa kojima možda ne bi voleo da ima ikakav kontakt. Šabački naprednjaci su vesela družina koja pokušava da se kako tako nađe u milosti svog predsednika pošto su jedini u Srbiji bez ikakvog uspeha na političkom polju. Čini mi se da su oni ti koji su u strahu, jer se mi veselimo ovoj besplatnoj reklami. U strahu su, jer sada predsednik države treba da se bavi njihovim dodvoravanjem, umesto da radi brže, jače i bolje za našu Srbiju – poručili su u emisiji.
Da ne umeju da podnesu satiru i kritiku pokazali su šabački naprednjaci i to tek kada su i sami postali predmet emisije. “Dobar, loš, zao” je do sada imala 45 izdanja, a povereništvu naprednjaka je zasmetala tek 44. epizoda u kojoj je u “Magareći kutak” stavljena izjava dr Pajića u kojoj on nije mogao da navede nijednu pozitivnu stvar koju su u proteklom mandatu uradili za Mesnu zajednicu Donji šor.
Njima se priključio i Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS i predsednik opštine Ub, koji je demantovao svoje strančke kolege iz Šapca i rekao da stranka neće da tuži TV Šabac i autore sporne emisije.
- Ta dvojica su marginalci, šarlatani koje niko u Beogradu ne zarezuje ni dve suve šljive. Jedan stavi leptir mašnu i misli da je lep i zanimljiv, a drugog ne mogu da probude do šest sati poslepodne. Oni umeju samo da mrze – rekao je Glišić.
Kako su nam rekli autori, oni nastavljaju sa svojom emisijom bez ikakvih problema, spremaju novi odgovor šabačkim naprednjacima, i najavljuju našeg poznatog glumca Branka Cvejića za sledećeg gosta.
Pravda za Simu
Odmah po objavljivanju informacije sa konferencije za štampu, reagovale su društvene mreže i odmah se jedna poruka izdvojila, a to je _ Pravda za Simu.
- Jadan Sima. Žao mi magarca. Sram vas bilo što vređate Simu. To je uvreda za Simu. Sima je megazvezda za naprednjake… - samo su neke od poruka koje su m ogle da se vide na internetu.
E. G. P.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa