26. april 2018.26. apr 2018.
ŠAMPIONSKI HOD
GRADONAČELNIK UGOSTIO OFK „ŠABAC“

ŠAMPIONSKI HOD

Kontinuitet uspeha mlađih kategorija OFK „Šabac“ nastavljen u četiri uzrasta. Osvojene jedna zlatna, dve srebrne i jedna bronzana medalja na republičkom nivou. Sport trasira put ka pobedama, ali i izgrađuje zdrave ličnosti, istakao Nebojša Zelenović
Jednima se još broj godina piše jednocifrenim brojem, a drugi su tek zakoračili u drugu deceniju života, no već sada imaju osiguran šampionski epitet u biografiji. Četiri generacije Omladinskog fudbalskog kluba „Šabac“ učinilo je nešto što nije niko u poslednjih 18 godina, koliko traje „Mini Maksi liga“, takmičenje najmlađih u „najvažnijoj sporednoj stvari na svetu“, ističe trener Jane Gavalovski.
-Počeli smo sezonu na nivou Okruga gde je učestvovalo 72 ekipe. U četiri kategorije smo osvojili prva mesta. Naredni nivo bilo je nadmetanje za najbolje ekipe regiona Zapadne Srbije, a tu je tri generacije bilo prvo, jedna druga. Sve četiri su obezbedile mesto na državnoj završnici. Punih 18 generacija je prošlo prestižnim takmičenjem kao što je „Mini Maksi liga“, a mi smo prvi koji su imali četiri kategorije u finalima. Dečaci 2009. su osvojili titulu, 2006. i 2007. bili su drugi u svojim kategorijama, a generacija 2010. osvojila je bronzu. Ponosni smo na njih i još više motivisani da dominaciju nastavimo i u narednim godinama – rekao je Gavalovski.
Čuvar mreže šampiona Mateja Skorić dobio je od svojih drugara i pesmu koju su prisutni na prijemu „ofkovaca“ u Gradskoj kući, mogli čuti, no on ističe kolektiv kao osnov pobede.
-Nije bilo lako ni na početku, nije ni u Jagodini, na državnom finalu, ali smo uspeli držeći se zajedno i slušajući našeg trenera, sve što nam je govorio. Verovali smo da možemo, bili disciplinovani i tako smo uspeli da pobedimo i budemo prvaci. Pobedili smo najbolje ekipe iz svih gradova, a mi smo najbolji od najboljih – smatra Skorić.
Šabac je navikao na sportske uspehe, pobede najstarijih prate velika dostignuća mlađih što je garant da ćemo se još dugo radovati, ali značaj sporta nije samo u rezultatima, uveren je gradonačelnik Nebojša Zelenović, domaćin prijema.
-OFK „Šabac“ beležio je kontinuitet uspeha, nije ovo prva godina kada slave. Nadam se da će ovi dečaci doneti našem gradu fudbalske titule u godinama koje slede, da će igrati i za reprezentaciju, ali značaj sporta u njihovim godinama nije samo vidljiv u pobedama. Kroz sport i trening oni se razvijaju kao ljudi, postaju kompletne ličnosti. Neće svi biti vrhunski fudbaleri, ali trudom i zalaganjem kakvo demonstriraju danas na terenu, mogu postati sjajni inženjeri, pravnici, lekari, umetnici, bilo šta i to je najvažnije. Obaveza grada je da ih podrži, da stvori uslove da se najmlađi bave sportom i to je visoko na listi naših prioriteta – naglašava Nebojša Zelenović.

B. D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa