10. maj 2018.10. maj 2018.
Neposredno izjašnjavanje 27. maja
Štitar

Neposredno izjašnjavanje 27. maja

U okviru projekta neposrednog izjašnjavanja, koje je prvi put realizovano prošlog decembra u 24 seoske i prigradske mesne zajednice sa teritorije Šapca, do sada su neki od izglasanih projekata realizovani, a radovi na ostalima su u toku.
Prema rečima Jelene Topalović Petrović, pomoćnice gradonačelnika Šapca za uključivanje građana, važno je da sve što je izglasano u decembru bude realizovano tokom godine. Ona je podsetila da će prvo neposredno izjašnjavanje u ovoj godini biti u Mesnoj zajednici „Štitar“.
-Sprovedena je neophodna procedura, raspisan javni poziv i okončano podnošenje predloga. Doneta je odluka da se 27. maja sprovede postupak neposrednog izjašnjavanja u ovoj mesnoj zajednici. Postoji lista sa četiri predloga, a predlagač je Savet mesne zajednice. Sredstva kojima građani raspolažu za ovogodišnje neposredno izjašnjavanje su 2,2 miliona dinara, istakla je Jelena Topalović Petrović i pozvala sve meštane Štitara koji se nisu upisali u spiskove za glasanje da se upišu i da izađu u što većem broju.
Predlozi koji će se naći na glasačkom listiću u Štitaru su: renoviranje ambulante i krova zgrade u kom se nalazi zdravstveni objekat, izgradnja pešačke staze u Ulici Dušana Lončara, ulaganje u kulturne i sportste aktivnosti i uređenje atarskih puteva.
Jelena Topalović Petrović je rekla da je u ovom trenutku upisano blizu 800 učesnika, a da se svi zainteresovani stanovnici Štitara u spisak mogu upisati do 25. maja.
Pomoćnica gradonačelnika Šapca je podsetila da predloge za svaku mesnu zajednicu mogu dati Savet ili grupa građana koju čini najmanje pet odsto od upisanih građana u nekom mestu, i to građana koji su platili porez.
-Da glasa će moći svako ko je zainteresovan i upiše se u spisak, a da predlažu, samo oni koji su platili porez, podvukla je Jelena Topalović Petrović.
Neposredno izjašnjavanje će ove godine biti realizovano u svim gradskim, prigradskim i seoskim mesnim zajednicama. Pošto je reč o 60 mesnih zajednica, proces neposrednog izjašnjavanja će biti sukcesivno realizovan.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa