17. maj 2018.17. maj 2018.
Izložba „Nedogled“
Nagrađene fotografije
na gradskom trgu

Izložba „Nedogled“

U okviru aktivnosti kojima se obeležava jubilej, 25 godina rada Škole primenjenih umetnosti u Šapcu, na gradskom trgu, otvorenoj galeriji, proteklog utorka otvorena je izložba fotografija učenika sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku pod nazivom „Nedogled“.
- Ovom izložbom naša škola nastavlja program obeležavanja jubileja, 25 godina postojanja. Veoma smo ponosni na ovu izložbu i na našu sekciju za fotografiju i digitalnu grafiku, učenike i profesora Mihaila Simovića, jer su zaista brojnim nagradama koje su osvajali na republičkim i međunarodnim konkursima dokazali koliko kvalitetno rade. Grad nas zaista podržava u svim aktivnostima i gde god da se pojave naši učenici o našoj školi i gradu se čuju samo reči hvale – istakla je direktorka Škole primenjenih umetnosti Nevenka Đokić.
Na izložbi koju je podržao i Grad Šabac, na 20 panoa prikazana je 31 fotografija velikog formata, koje su nastajale u periodu od 2010-2017. godine i koje su višestruko nagrađivane na izložbama i konkursima republičkog i međunarodnog nivoa.
- Profesori, đaci i škola, zaista su ostvarili svoju misiju. Oni su promenili duhovnu i svaku drugu klimu našeg grada, ali ne samo grada nego i Srbije. Zahvaljujući ovoj školi promenjena je i kulturna i umetnička scena Srbije. Desetine umetnika je poteklo iz ove škole stvarajući jedno potpuno novo umetničko okruženje i stvarajući nove vrednosti koje će biti prepoznate kao nova tradicija Šapca i Srbije – naveo je član Gradskog veća Igor Marsenić.
Učenica Ivana Krulj je dobitnica brojnih nagrada i sa svoja tri rada predstavila se na izložbi. Sa velikim entuzijazmom i posvećenošću pristupa svakoj fotografiji, kao i njeni školski drugovi.
- Ovo je veliki ponos škole, kao i nas učenika sa sekcije. Velika je privilegija izlagati ovde na trgu, jer toznači da će nas ceo grad videti. Svakodnevni rad koji ulažemo u ovu fotografiju, što na sekciji, što u slobodne vreme tražeći neke nove ideje, nove stvari koje možemo da fotografišemo i svi smo veoma ponosni na to. Zahvalni smo i profesoru Mihajlu koji nam je to sve omogućio i koji nam pomaže – rekla je učenica Ivana Krulj
Veliki je uzor i podrška učenicima je profsesor Mihailo Simović koji vodi sekciju za fotografiju i digitalnu grafiku. Profesor ističe da je galerija na Trgu idealno mesto da se Šapčani upoznaju sa nagrađenim radovima telentovanih đaka.
- Ovo je prava prilika da izlažemo radove u Šapcu. Drago mi je što se izložba nalazi baš u ovom prostoru. Fotografije su u velikom formatu i posetioci, prolaznici mogu da steknu pravi utisak o samim radovima. Ovo je prvo predstavljanje sekcije u našem gradu na ovaj način – istakao je profesor Mihailo Simović, mentor ekcije za fotografiju i digitalnu grafiku.
Radovi učenika – polaznika sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku Škole primenjenih umetnosti biće izloženi na gradskom trgu tokom maja i početkom juna meseca.

M.Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa