17. maj 2018.17. maj 2018.
Predstava povodom Dana škole
Osnovna Škola “Janko Veselinović” proslavila 125 godina postojanja

Predstava povodom Dana škole

Osnovna škola “Janko Veselinović” proteklog ponedeljka uz prigodan program proslavila je 125 godina postojanja i rada. Dan škole obeležen je predstavom učenika “Uspavana lepotica” i promocijom najuspešnijih učenika, osvajača brojnih nagrada na naučnim i sportskim takmičenjima. Direktorka škole Ljiljana Stojanović istakla je da škola iako ima dugu tradiciju u savremenom duhu podstiče učenike da budu kreativni i rado prihvata njihove ideje koje zajedno uspešno realizuju.
- Ponosni smo što naša škola postoji 125 godina. Dan škole obeležavamo tradicionalno predstavama, aktivnostima koje su učenici organizovali. Posebno sam ponosna na ovu predstavu jer su je učenici sami pripremili od pisanja teksta do podela uloga i izvedbe. Naravno, imali su organizacionu pomoć nastavnice srpskog jezika Mirjane Perišić. Veliki broj učenika je učestvovao u pripremi, ali najveći teret organizacije ponele su tri učenice sedmog razreda Anica Radivojević, Anja Trifunović i Andrea Milinković. Cenimo njihovu inicijativu i njihov rad. Mi u duhu savremene škole smo ih podržali i nadam se da ćemo opravdati očekivanja koja imaju i da ćemo ih razumeti, kao i ono što žele da nam poruče, jer je predstava savremena i tiče se njihovog života, a mi odrasli treba da ih shvatimo i svet u kome oni žive – istakla je direktorka škole „Janko Veselinović“, Ljiljana Stojanović.
Poznatu bajku članovi dramske sekcije sami su režirali i prilagodili vremenu u kom odrastaju. Uz pomoć profesorke srpskog jezika i književnosti predstava je prvi put u februaru izvedena u Svečanoj sali škole za najmlađe drugare. Povodom Dana škole učenici su svoje delo izveli na sceni Šabačkog pozorišta. Mlade autorke predstave ponosno navode da im nije nedostajalo inspiracije za rad.
- Na ideju smo došle krajem prošle godine i želele smo da na moderniji način predstavimo neku bajku. Zajedno sa školskim parlamentom i nastavnicom Mirom smo dosta radile i ona nam je mnogo pomogla da sve bude ovako dobro i savršeno. Zahvalna sam svima koji su nas podržali i učestvovali u predstavi - podelila je sa nama jedna od autorki teksta, učenica sedmog razreda, Anja Trifunović.
Glavni lik predstave je Aurora, princeza 21. veka kojoj život zavisi od popularnosti i lajkova na društvenim mrežama. Zbog prokletstva pada u dubok začarani san iz koga se budi zahvaljujući pravim prijateljima i shvata da je drugarstvo ipak bitnije od slave. U predstavi se mogu pronaći pripadnici mlađih generacija, ali i oni malo stariji.
- Nas tri smo odlučile da napišemo nešto što će ljudima da otvori oči i da vide kakva je stvarnost i da shvate da neke stvari nisu toliko važne, a stavljaju ih uvek na prvo mesto. Nije nam bilo teško da napišemo tekst jer živimo u stvarnosti u kojoj su telefoni najvažnija stvar, tako da nije bilo teško doći do ideje, jer ima mnogo primera u životu – navela je učenica Andrea Milinković.
Svečanom obeležavanju Dana škole prisustvovali su brojni gosti, roditelji, nastavnici i predstavnici drugih kulturno-obrazovnih institucija u gradu.

M.Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa