31. maj 2018.31. maj 2018.
KAJAK – EVROPSKO SVE BLIŽE

SA TISE DO POSTOLjA

Kajakaši do nedelje u Čurugu, a potom stižu u Beograd. Očekuje se nastup oko 45 reprezentacija. Zorić i Grujić među kandidatima za medalje
Srpski kajakaški reprezentativci već su u “zaletu” za možda i najznačajnije takmičenje u 2018. godini koje će biti organizovano u Srbiji, Evropsko prvenstvo. “Dodatno ubrzanje” hvataju na Tisi. Malo mesto Čurug (Bačka) jedno je od baza reprezentativaca već godinama, a sada je poslednje “presedanje” pred veliko takmičenje čiji je domaćin naša prestonica.
Šabac, klub “Zorka” će imati tri predstavnika. Mnogo očekivanja nose leđa Milenka Zorića, koji u tandemu sa Markom Tomićevićem najavljuje borbu za zlato. Svetski šampioni, pobednici Svetskog kupa i olimpijski vicešampioni jedni su od glavnih favorita u K2 1.000. Medalju kao ambiciju ima i Nebojša Grujić. U dvosedu na 200 metara sa Markom Novakovićem, posle odličja na Svetskom kupu, želi na neku stepenicu postolja i u Beogradu. Uz Milenka i Nebojšu, šabački kajak predstavlja i Mihailo Subotić u četvorosedu na 1.000 metara. Uz njih, u stručnom štabu su i šabački treneri Uroš Pavlović i Milan Đenadić.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa