Info

21. jun 2018.21. jun 2018.
Cenjeni učitelj mnogih generacija
MIODRAG DELIĆ VEČITI
ZALjUBLjENIK U FUDBAL

Cenjeni učitelj mnogih generacija

Ljubav od malih nogu. Besplatna škola fudbala u Badovincima. Uspesi sa pionirima i juniorima šabačke “Mačve”. Trenirajući pionirsku selekciju fudbalera Radničkog iz Bijeljine, 2004. godine, postao prvak Lige Republike Srpske. Veran principu da na terenu igraju samo najbolji
Fudbal je zavoleo u seoskoj osnovnoj školi, gde su mu učitelji fizičkog bili Bora Nosović i počivši Dragan Baćanović i večno mu je odan, bez obzira na svoje principe koji nisu uvek bili u skladu sa vladajućim u klubovima ovog sporta.
Kao fudbaler igrao je u pionirima i omladincima bogatinske “Mačve”, gde mu je trener bio Branko Maksimović, a kasnije nastupao u prvom timu „AIK Šabac“. Fudbal ga je odveo i među omladince “Loznice”, a kao vojnik u Vršcu igrao je za oba tamošnja fudbalska kluba.
Naš sagovornik je značajan deo svojih sportskih aktivnosti, kao fudbalski “učitelj”(trener) posvetio rodnom selu Badovincima, formirajući tamo svojevrsnu “školu fudbala”. Ona je okupljala 60-70 dečaka uzrasta od osam do 15 godina.
- Imali smo tri selekcije, a učeći fudbal proputovali, družili se i igrali sa vršnjacima širom Srbije. I da je bilo više razumevanja, tada odgovornih ljudi, bilo bi sigurno bolje, kaže Delić.
Neko vreme je proveo i kao fudbalski sudija ali iz svoje dvadesetogodišnje trenerske karijere izdvaja 2004. godinu i osvajanje prvog mesta u ligi pionira Republike Srpske. Preko Drine, gde je neko vreme boravio, ostvario je dobre rezultate u Fudbalskom klubu “Proleter” iz Dvorova.
- U Šabačkoj “Mačvi” sam bio prvi trener selekcije pionira sa kojom sam osvojio prvo mesto i pomoćnik treneru seniora Slobodanu Milinkoviću. Pamtim i povratak juniora “Mačve” u elitno takmičenje posle 12 godina. Ubedljivo moj najveći uspeh je doslednost u poslu i neprihvatanje pritisaka i ucena, već predan rad i izgrađivanje ličnosti, naglašava Delić. Upravo to (izgrađivanje ličnosti) obeležava njegov rad ali je i značajna smetnja.
Bez obzira na sve, ostaje veran svojim principima, od kojih je osnovni da na terenu nastupaju samo najbolji. Zahvaljujući brojnim poznanstvima u svetu ovog dinamičnog sporta, kroz organizovanje brojnih besplatnih kampova fudbala priprema nove mlade nade. Istovremeno traga za novim angažmanom u kome će upotpuniti sebe i izgraditi nove talentovane fudbalske ličnosti.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa