4. oktobar 2018.4. okt 2018.
JEDAN NOVI TIM
POČETAK SEZONE ZA MEDICINAR

JEDAN NOVI TIM

Nešto duža pauza u srpskom ženskom rukometu je okončana i već za dva dana startuje novo izdanje Super lige. Šabački MEDICINAR, šampion iz sezone 2016/17. dvostruki i aktuelni finalista Kupa, novo prvenstvo dočekuje u izmenjenom sastavu, promenom na klupi, u upravi i praktično je na novom početku. Prva stanica “novog putovanja” je Beograd. Domaćin će biti JUNIOR, tim baziran na radu svoje škole sa ciljem promocije mladih rukometašica. Opstanak je sasvim zadovoljavajuće dostignuće za njih.
Biće ovo peta sezona Šapčanki u eliti od povratka, ali prva bez Ane Radović, od leta “rukometne penzionerke”, posvećene isključivo poslu sportskog direktora kluba. Kapitensku traku preuzela je golman Jovana Perić, predvodnik tima u kome su još “starosedeoci”: Vragolić, Ručnov, Milošević, Glišić devojčice iz mlađih kategorija, povratnica iz inostranstva Marina Rašić (dev. Obućina) i novajlije: Aleksandra Bakša, Tamara Simonović, Jelena Bulatović, Olivera Vukčević, Srna Sukur. Sa klupe će ih predvoditi bivša igračica kluba, ali i reprezentativka Jugoslavije, nosilac bronze iz 2001. godine, Sandra Kolaković. U izmenjenom sistemu takmičenja, prvih šest mesta vode u plej of, a baš tu vide sebe Šapčanke.
-Radili smo dobro u pripremama i nema razloga da početak ne dočekamo sa optimizmom, iako nas kadrovski problemi nisu štedeli. Ne treba niko da se zavarava da nas očekuje lak rival u prvom kolu. To jeste mlada ekipa, ali jako dugo na okupu, poznaju se do detalja i svaki ishod je moguć, no cilj je posvećena borba i pobeda. Mnogo je novih rukometašica, trebaće vremena da se sve uklopi, ali ja apsolutno verujem u moje devojke i molim publiku da bude verna kao i do sada i strpljiva, kako bi zajedno doneli radost u Šabac – ističe trener Sandra Kolaković. Sandri će asistirati Tešić.
MEDICINAR u prestonici gostuje i u drugom kolu, samo će se sučeliti sa VOŽDOVCEM, a onda sledi dolazak šampionki iz JAGODINE u Šabac. Braniocu titule i BEKAMENTU daju se najveće šanse u borbi za pehar, a šansu čeka i NAISA.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa