4. oktobar 2018.4. okt 2018.
SAVEZ ZA SRBIJU ORGANIZOVA SKUP ULOZNICI

Ako ne može u sali, može ispred

Čelnici Loznice nisu dozvolili SZS da skup organizuje u sali Skupštine grada, pa je skup održan na ulici. Savez traži da RTS omogući 30 minuta na nedeljnom nivou opoziciji da iznosi svoje stavove
Lideri Saveza za Srbiju održali su skup u Loznici ispred Vukovog doma kulture, jer im nije omogućeno korišćenje sale Skupštine opštine, saopšteno je prošlog petka.
Iz gradske uprave Loznica, jednostavno nisu odobrili da se skup SZS održi u sali Skupštine grada, ali i bez obzira na to, skup je organizovan na ulici. Savez je ocenio da "očajnički pokušaj" opstrukcije predstavlja dodatnu potvrdu nužnosti postojanja tog opozicionog saveza, kao alternative lošoj vlasti.
Predstavnici tog opozicionog saveza sa skupa su zatražili da Radiotelevizija Srbije, koju plaćaju svi građani, počne da obaveštava javnost o stavovima i aktivnostima opozicije, jer je objektivno izveštavanje njihova zakonska obaveza, dok oni vreme u najgledanijim informativnim emisijama posvećuje isključivo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci. Zahtev se odnosi da opozicija na RTS ima pravo na 30 minuta nedeljno, odnosno četiri mnuta dnevno.
Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da naprednjačka vlast "narodu prodaje imaginarijum" sa televizija sa nacionalnom frekvencijom.
- Sa Vučićem i SNS-om na vlasti izgubićemo ne samo Kosovo i Metohiju, nego i Srbiju, jer će se svi sliti u Beograd, koji će postati grad jeftine zabave. Mi smo pametan i dobar narod koji zaslužuje bolje - navela je Sanda Rašković Ivić.
Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da se mora zaustaviti sumanuta rasprodaja čitave zemlje i istakao da vlast novac građana daje strancima i radi u njihovom interesu.
- Moramo da oslobodimo i medije. Nijedan opozicioni lider u poslednjih šest meseci nije gostovao na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. To nije normalno - kazao je lider Dveri.
Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da svi građani plaćaju RTS, čija je zakonska obaveza da objektivno informiše građane, a to, između ostalog, znači i zastupljenost opozicije u informativnom programu.
- Svi plaćamo javni servis, a neprekidno gledamo samo jednog čoveka, Aleksandra Vučića, nema duela, nema debate. Ne pomaže ni daljinski upravljač, jer je Vučić neprekidno na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom - naveo je Lutovac.
Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da se Savez zalaže da građani u celoj Srbiji, kao u Šapcu, sami na referendumu odlučuju kako će se njihov novac trošiti.
- U Šapcu je pobedio život. Stanovnici jednog sela, miškarci, hteli su da novac ulože u sporstki klub, a žene u sređivawe škole. I pobedile su žene, ali je u stvari podedio život. Hajde da u celoj Srbiji pobedi život - poručio je Zelenović.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa