4. oktobar 2018.4. okt 2018.
BORBA ZA ČUVANjE MIRA
fudbal: MAČVA PROTIV BAČKE U SUPER LIGI

BORBA ZA ČUVANjE MIRA

Tri uzastopna poraza približila Šapčane opasnoj zoni. Pobeda imperativ za mirnu pauzu, za povratak samopouzdanja i čuvanje atmosfere. Na Bačvane bez Gavrića
Posle prethodne reprezentativne pauze svi u MAČVI su puni oprimizma čekali ZEMUN, čekali niz duela sa rivalima “po meri”. ZEMUN je u Šapcu pobedio 2:0 (Kada sam prvi put pao u školi, otac je rekao pa dobro, desi se to...) Usledio je derbi sredine tabele na Banjici, RAD je pobedio “crveno-crne” 1:0 (Kada sam drugi put pao u školi, otac je rekao sada je već ozbiljna stvar...), a na koncu, iste boje imala je i poražena strana u utakmici sa poslednjeplasiranim vranjanskim DINAMOM, 1:0 (Kada sam treći put pao u školi, otac je ćutao, nije rekao ni reč, ali ja sam sve znao već...). Pre gostovanja Zemunaca maštali su navijači, svi koji vole MAČVU čak i o plej ofu (Tako to biva kada se previše sniva...), no u septembru nas je zapljusnuo talas realnosti i vratio u svet borbe za opstanak. Možda je devet bodova iz ovih utakmica bio san, ali bar jednako nerealno je izgledala i nula. Bilo kako bilo, poput oca u pesmi Đorđa Balaševića, nema potrebe reći koliko je važno pobediti BAČKU u subotu, ti bodovi nisu samo za tabelu, već za smirivanje bure na koju je naišao “šabački brod” i za mir na narednoj pauzi u Super ligi.
BAČKA je jača, kvalitetnija nego prethodne sezone. Igrački snažnija za Kojića, Pantića, Đokića, Makarića, Nebojšu Gavrića, Spremu, golmana Žogovića, ojačani boljom formom Mićića i Bjeloša koji su nadoknadili odlaske Šuljagića i Lukovića. Pobedili su SPARTAK, RAD, RADNIK, uzeli bod NAPRETKU, ČUKARIČKOM, ZEMUNU.
Protiv Bačvana neće biti Gavrića. Pobeda = mir, sve je u redu; remi = podnošljivo, mora bolje; poraz = ..... ni Balašević nije četvrti put pao, ćutanje je već kod trećeg.
PS – Dragan Recko Antić, šef (u svakom pogledu) DINAMA sijao je posle pobede nad Mačvom, slavio je povratak u borbu za opstanak, te zaključujemo da je odložio napuštanje lige za neki naredni poraz, verovatno već na Banovom Brdu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa