Инфо

4. октобар 2018.4. окт 2018.
БОРБА ЗА ЧУВАЊЕ МИРА
фудбал: МАЧВА ПРОТИВ БАЧКЕ У СУПЕР ЛИГИ

БОРБА ЗА ЧУВАЊЕ МИРА

Три узастопна пораза приближила Шапчане опасној зони. Победа императив за мирну паузу, за повратак самопоуздања и чување атмосфере. На Бачване без Гаврића
После претходне репрезентативне паузе сви у МАЧВИ су пуни опримизма чекали ЗЕМУН, чекали низ дуела са ривалима “по мери”. ЗЕМУН је у Шапцу победио 2:0 (Када сам први пут пао у школи, отац је рекао па добро, деси се то...) Уследио је дерби средине табеле на Бањици, РАД је победио “црвено-црне” 1:0 (Када сам други пут пао у школи, отац је рекао сада је већ озбиљна ствар...), а на концу, исте боје имала је и поражена страна у утакмици са последњепласираним врањанским ДИНАМОМ, 1:0 (Када сам трећи пут пао у школи, отац је ћутао, није рекао ни реч, али ја сам све знао већ...). Пре гостовања Земунаца маштали су навијачи, сви који воле МАЧВУ чак и о плеј офу (Тако то бива када се превише снива...), но у септембру нас је запљуснуо талас реалности и вратио у свет борбе за опстанак. Можда је девет бодова из ових утакмица био сан, али бар једнако нереално је изгледала и нула. Било како било, попут оца у песми Ђорђа Балашевића, нема потребе рећи колико је важно победити БАЧКУ у суботу, ти бодови нису само за табелу, већ за смиривање буре на коју је наишао “шабачки брод” и за мир на наредној паузи у Супер лиги.
БАЧКА је јача, квалитетнија него претходне сезоне. Играчки снажнија за Којића, Пантића, Ђокића, Макарића, Небојшу Гаврића, Спрему, голмана Жоговића, ојачани бољом формом Мићића и Бјелоша који су надокнадили одласке Шуљагића и Луковића. Победили су СПАРТАК, РАД, РАДНИК, узели бод НАПРЕТКУ, ЧУКАРИЧКОМ, ЗЕМУНУ.
Против Бачвана неће бити Гаврића. Победа = мир, све је у реду; реми = подношљиво, мора боље; пораз = ..... ни Балашевић није четврти пут пао, ћутање је већ код трећег.
ПС – Драган Рецко Антић, шеф (у сваком погледу) ДИНАМА сијао је после победе над Мачвом, славио је повратак у борбу за опстанак, те закључујемо да је одложио напуштање лиге за неки наредни пораз, вероватно већ на Бановом Брду.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa