Инфо

4. октобар 2018.4. окт 2018.

Хитно зауставити урушавање грађанских и политичких права и слобода у опозиционим локалним самоуправама

Представници локалних самоуправа које су иницирале извештавање пред Саветом Европе о притисцима на опозиционе градове, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, председник општине Параћин Саша Пауновић и заменик председника Општине Чајетина Арсен Ђурић састали су се у понедељак са министром локалне самоуправе Бранком Ружићем.
Представници опозиционих локалних самоуправа изнели су захтев да се хитно заустави политички криминал централне власти у Србији. Злоупотреба институција, медијски линч и сви други политички притисци који су очигледно кршење политичких и грађанских права и слобода гарантованих Уставом и међународним документима, одмах морају престати.
Они су поручили да ће о злоупотребама републичке власти и урушавању грађанских и политичких права и слобода у опозиционим локалним самоуправама у Србији известити Савет Европе на предстојећем заседању у Стразбуру, 6. новембра.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, председник Општине Параћин Саша Пауновић и заменик председника Општине Чајетина Арсен Ђурић саопштили су да су отворени за озбиљан и искрен дијалог у ком ће њихови захтеви бити размотрени и затражили да се у наредним недељама организују радне групе и округли столови на ову тему.
Једногласни су у оцени да су у Србији угрожена људска и политичка права и слободе о чему ће бити речи у извештају пред Конргесом локалних и регионалних власти Савета Европе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa