Info

18. oktobar 2018.18. okt 2018.
ODRŽAN SAJAM ZAPOŠLjAVANjA

Radna mesta za 250 ljudi

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Šabac organizovao je u petak u hali “Zorka” sajam zapošljavanja. Više od 250 radnih mesta ponudilo je 57 najvećih šabačkih poslodavaca.
-Oko 80 odsto šabačke privrede na ovom sajmu traži zaposlene. Najviše radnika se traži u sferi proizvodnje, zatim usluga, a tu je i devet kompanija koje se bave građevinarstvom. To pokazuje da građevinksa delatnost u Šapcu ponovo oživljava, rekao je Radivoje Mićić, direktor šabačke Filijale NSZZ.
Mićić navodi da je dosadašnje iskustvo pokazalo da između 25 i 30 odsto ljudi koji se pojave na sajmu u narednih šest meseci dobije posao. Neka zanimanja su deficitarna dok za druge nema dovoljno stručnog kadra.
Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” na sajmu je nastupio kao poslodavac.
-Tražimo dva medicinska tehničara, jednog stomatološku sestru i jednog doktora stomatologije, sve na određeno vreme. Konkurs je otvoren i može se videti i na našem sajtu, rekla je Sanja Sakić načelnik Odeljenja za pravne i kadrovske poslove.
Ipak, zainteresovani koji su se zaustavljali pored štanda Doma zdravlja uglavnom su imali niže kvalifikacije i raspitivali su se da li im je potrebno pomoćno osoblje. Sa druge strane, nezaposleni sa fakultetskim diplomama takođe su imali problem da nađu ponudu posla u svojoj struci.
-Diplomirani sam filolog srbista, a završila sam srednju Medicinsku školu smer kozmetički tehničar. Nisam našla ništa u mojoj struci. Nadala sam se da će ovde možda biti neka izdavačka kuća gde bih mogla da radim kao lektor. Na kraju sam ostavila CV za “Jazaki”. Od nečeg se mora početi, rekla je Branka Đukanović iz Majura.
Podatak koji raduje jeste da je prvi put posle mnogo godina broj nezaposlenih na evidenciji šabačke Filijale ispod 8.000, odnosno 7.780, što je oko 10 odsto radnosposobnog stanovništva u Šapcu. Broj nezaposlenih na teritoriji sve četiri opštine koje pokriva Filijala je 13.360.
M.M.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa