21. april 2011.21. apr 2011.
U ŠAPCU ODRŽAN MITING SRPSKE RADIKALNE STRANKE

RADIKALI BRANE VUČUREVIĆA

Miting podrške Božidaru Vučureviću, čije izručenje traži Hrvatska zbog sumnje da je odgovoran za granatiranje Dubrovnika 1991. godine, održan u Šapcu, u četvrtak 14. aprila, u organizaciji Srpske radikalne stranke. Radikali sa mitinga uputili oštre poruke srpskoj vlasti na čelu sa predsednikom Republike Borisom Tadićem. Oko hiljadu okupljenih građana ovacijama pozdravilo poruku Vojislava Šešelja
Ako postoji nešto što se u Srbiji ne menja i što u proteklih dvadeset godina srpskog parlamentarizma ostaje potpuno isto, onda je to politika Srpske radikalne stranke. Ovakav utisak potvrđuje se gotovo svakodnevno na osnovu izjava ne samo lidera ove partije, dr Vojislava Šešelja, već i na osnovu bezmalo svih javnih nastupa pripadnika ove stranke. Verna slika radikalske doslednosti ciljevima utvrđenim davnih devedesetih godina prošlog veka, potvrdila se i na mitingu ove stranke koji je održan u četvrtak, 14. aprila na centralnom šabačkom trgu.
Neposredni povod za okupljanje bila je podrška Božidaru Vučureviću, predsedniku opštine Trebinje iz vremena rata u Bosni. Vučurevića je uhapsila srpska granična policija na osnovu poternice koju je za njim raspisala Republika Hrvatska zbog sumnje da je odgovoran za razaranje Dubrovnika 1991. godine. Vučurević se nalazi u pritvoru u Šapcu i čeka odluku suda.
Ovaj događaj, kao i obrazloženje predstavnika srpskih vlasti da Vučurević nema srpsko državljanstvo, te da može biti izručen drugoj državi, „dolili su ulje na vatru“ nezadovoljnih Radikala koji su iskoristili priliku da okupe svoje pristalice i da dignu svoj glas ne samo protiv izručenja Vučurevića Hrvatskoj, već i protiv aktuelne vlasti u Srbiji u celini, a posebno protiv politike predsednika Srbije Borisa Tadića.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa