22. novembar 2018.22. nov 2018.
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

I remi veliki uspeh

Jasno je ko je favorit u 16. kolu domaće lige, u smiraj novembra. Kruševački NAPREDAK odavno je u eliti, odavno nije tim kome je borba za opstanak u mislima, već traže put do evropskih tamičenja, a ako je početak sezone ukazivao da bi mogli nazadovati, sredina je dokaz da su tim koji pripada grupi od četiri, pet najboljih timova u Srbiji. Nisu poraženi od 26. septembra, na 11 uzastopnih mečeva, ukupno su dva puta izgubili (jednom od MAČVE), a sada su u seriji od tri povezane pobede.
Na golu, na čelu četvrte odbrane lige je nekadašnji golman Partizana Petrović, u odbrani Ostojić, takođe nekadašnji “crno-beli”, potom Kostić, u navali su svi čuli za iskusnog Alivodića, Vulića, Veškovca, Boranijaševića, dok u napadu dominira Vukanović, ubedljivo najbolji strelac lige i Ndijae. Trenersko iskustvo stiže od Milorada Kosanovića, kome se mnogo šta može osporiti osim iskustva.
Darko Tešović ne može računati na Ristivojevića zbog crvenog kartona, a poseban zadatak za njega je da ne baš efikasan napad nadmudri jednu od najboljih odbrana u Ligi. Sam Vukanović je postigao više golova od Mačve, 10:9. Svi detalji su na strani “čarapana”, a to može biti i prednost i problem.
Dugo MAČVA ne zna za uspeh u Kruševcu. Poražena je prethodne sezone 3:1, a pre više od decenije gubila je i u drugom rangu, odnosno Prvoj ligi Srbije. Dres obe ekipe, najduže je nosio Nenad Gavrić, jedan od vodećih igrača Kruševljana pri povratku u Super ligu 2012. godine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa