22. novembar 2018.22. nov 2018.
ASFALTIRANjE ULICE U ŠTITARU

Konačno bez blata

Protekle subote, zabeleženo je asfaltiranje naselja Jezer u Štitaru, koje je proizvod zajedničkih sredstava i potreba žitelja Štitara i Grada Šapca. Izvođač radova je Jugokop, a kako kaže predsednik Mesne zajednice Štitar, Dušan Tufegčić, asfaltiranje ulice u Jezeru je možda najznačajniji posao do sada.
-Ovo je najduža neasfaltirana ulica u Mačvi. U naselju ima oko sedamdeset kuća, a žitelji od prašine nisu mogli normalno da funkcionišu. Atar je relativno blizu tako da je frekvencija saobraćaja velika. Što se tiče sredstava za uređenje, na nama je da damo milion i osamstotina dinara, a preostali, veći deo grad. Preostalo nam je da skupimo 400 hiljada do naredne godine - istakao je Dušan Tufegdžić.
Mesna zajednica Štitar se posle ovog projekta neće zaustaviti, te su planovi za naredan period asfaltiranje ostalih ulica, ali ovaj put, uz izjašnjavanje na referendumu.
-Postoji još nekoliko kraćih ulica čije ćemo rekonstrukcije na referendumu predlagati. Svake godine po jednu, a njihova vrednost je između četristo i šesto hiljada dinara. Nadam se da će se na referendumu naši meštani složiti sa tom idejom i izjasniti – dodaje Tufegdžić.
Ipak, sami meštani najbolje znaju koliki je značaj asfaltiranja, što nam potvrđuje izjava Dare Andrejević, koja kako kaže, 35 godina gazi po blatu.
- Kada sam vodila decu u školu, nosila sam im cipele da se preobuju da bi do škole stigli čisti. To možda najviše objašnjava koliko nam je značajno asfaltiranje ove ulice. Mnogi su bili na vlasti i po dva mandata ali niko u periodu do sada nije uradio ništa za ovaj deo naselja – istakla je Dara Andrejević.

K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa