22. novembar 2018.22. nov 2018.
JOŠ JEDAN TEŽAK IZBOR
61. IZBOR NAJBOLjIH U SPORTU PODRINjA

JOŠ JEDAN TEŽAK IZBOR

Ponovo jaka konkurencija nameće izbor najboljih među odličnima. Četvoročlani žiri odlučuje o laureatima. Izbor čitalaca kroz kupone i ove godine. Dodela sredinom decembra
Kada se približi decembar ne može se mnogo toga promeniti u tekućoj godini, ali je poslednji mesec u kalendaru prilika da se sumira godina, utvrde dobre i loše stvari, možda formira bar okvirni plan za izazove naredne. U vašem i našem listu negujemo, evo već 61 godinu, tradiciju da na kraju godine biramo najuspešnije sportske predstavnika ovog područja u godini na izmaku. Još nismo odredili tačan datum, ali svakako sredinom decembra, kao i uvek do sada, izabraćemo i nagraditi one koji su se svojim postignućima izdvojili. Ipak, dodela je svečanost, a izbor je teži deo posla. Naravno, srećni smo zbog toga jer uspesi sportista ne izostaju, te je uvek izbor bolji među sjajnima.
Još jedna godina izmiče, a nosila je svetske, evropske titule, medalje, svetske rekorde, državne trofeje, velika istorijska dostignuća, prevazilaženja ličnih očekivanja, predviđanja javnosti. Nastupima su Mačvani, Podrinci, Posavotamnavci, Pocerci i svi drugi pronosili slavu svog grada ili kluba koji predstavlja ovdašnje područje. Prevazišli su sebe i dokazali da nigde kao u sportu, čuda nisu moguća i dostižna. Težak izbor najboljih od najboljih očekuje četvoročlani žiri koji čine: IVAN MITROVIĆ, danas sudija suda u Šapcu, redovni posetilac svih sportskih manifestacija u gradu, nekadašnji košarkaš Omladinskog košarkaškog kluba ŠABAC i jedan od najboljih basketaša bivše Jugoslavije; MARIJA POPOVIĆ, novinar TV Kopernikus zapad, pre trenutnog posla bila je novinar i voditelj na TV Šabac i novinar Glasa Podrinja, a početkom prethodne decenija nastupala za ŽRK MEDICINAR; ZORAN ŽIVKOVIĆ, aktuelni direktor Glasa Podrinja i DUŠAN BLAGOJEVIĆ, novinar i urednik sportske rubrike u Glasu Podrinja. Pomenuti kvartet bio je prethodne godine deo petočlanog žirija. Nažalost, u međuvremenu je preminuo naš kolega novinar i član žirija prethodne dve godine SRETEN PAJIĆ, te smo se iz pijeteta prema njemu odlučili da ove godine ne menjamo sastav i da posle mnogo godina u žiriju bude paran broj ljudi.
U izboru dodelićemo priznanja najuspešnijem sportisti, sportistkinji, sportskom kolektivu, treneru-pedagogu, najuspešnijim mladim sportistima, a nastavljamo i tradiciju započetu prethodne godine u kojoj biramo najboljeg sportistu i trenera sa ovog područja koji karijeru gradi u dijaspori, odnosno dodelićemo i plaketu za životno delo i doprinos sportu u Podrinju.
Dragi čitaoci, već vam je poznato da i vi imate priliku da birate. Od narednog broja, u vašem i našem listu, na sportskim stranama biće kupon na kome ćete biti u prilici da birate jednu od ponuđenih opcija u kategorijama: sportistkinja, sportista i sportski kolektiv, a pobednici će poneti zaslužene trofeje kao najuspešniji u izboru čitalaca. Ova priznanja su posebna jer ih dodeljuju oni zbog kojih bi sport trebalo da postoji.
EGP

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa