Info

22. novembar 2018.22. nov 2018.
DODELjENE NAGRADE REGIONALNE PRIVREDNE KOMORE

Dva priznanja za šabačke firme

Nagradu Regionalne komore Valjevo za pojedince koja nosi naziv "Regionalni poslovni lider" dodeljena je Milenci Srećković, vlasnici građevinskog preduzeća "Set". Za poseban doprinos iz sektora usluga nagrađeno je privredno društvo "Eliksir grup", a nagradu je preuzeo Branimir Cvejić, menadžer finansija
Parlament privrednika Regionalne privredne komore Kolubarskog i Mačvanskog okruga u Valjevu je u četvrtak održao redovnu sednicu na kojoj su razmatrana neka aktuelna privredna pitanja i donet je plan rada za narednu godinu. Nakon toga su dodeljene nagrade za poseban doprinos razvoju privrede regiona i za regionalnog poslovnog lidera.Dodeljeno je ukupno pet nagrada, a dve su pripale šabačkim firma.
Nagradu Regionalne komore Valjevo za pojedince koja nosi naziv "Regionalni poslovni lider" dodeljena je Milenci Srećković, vlasnici građevinskog preduzeća "Set". Ovu nagradu dobija najviše dvoje privrednika godišnje za izuzetne rezultate na planu upravljanja i rukovođenja, što je doprinelo poslovnom uspehu člana komore koji imaju sedište na području komore. Za poseban doprinos iz sektora usluga nagrađeno je privredno društvo "Eliksir grup", a nagradu je preuzeo Branimir Cvejić, menadžer finansija.
Preduzeće za inženjering, konsalting, projektogradnju i izgradnju „Set“ osnovano je pre petnaest godina i sa 300.000 dinara prihoda na više od 1,5 milijardi dinara.
-Dugogodišnje iskustvo i brojni uspešno realizovani poslovi dokaz su predanog i posvećenog rada u profesiji. Sistemi čijim radom rukovodi Milenca Srećković imaju jasne poslovne vizije nastale na uvažavanju potreba društva, kao i profesionalni kapacitet i entuzijazam da sa uspehom savladaju izazove. Znanje, profesionalizam i ljubav prema poslu koji radi osnovni su motiv koji je pokreću. „Set“ stipendira mlade, ulaže u decu, podržava kulturu i humanitarne akcije i na taj način suštinski potvrđuje pripadnost zajednici, želeći da inspirišu i druge da postanu zadužbinari, pokažu odgovornost i solidarnost, kako bi stvarali zajedno, što je od početka slogan poslovanja preduzeća „Set“, stoji u obrazloženju nagrade koja je dodeljena Milenci Srećković.
Vlasnica „Seta“ kaže da joj ova nagrada dosta znači zato što predstavlja priznanje za njen dugogodišnji rad. Za 35 godina rada pravila je mnoge timove i organizovala nekoliko preduzeća.
-Mislim da sam u svim tim preduzećima bila uspešna i ova nagrada će za mene biti podsticaj da svoje iskustvo prenesem na mlade, da budu još uspešniji u bavljenju privrednom aktivnošću. Ove godine „Set“ je proslavio 15 godina postojanje. Pored toga godinu nam je obeležilo povećanje obima posla, ali i 12 beba u našem preduzeću, kaže Milenca Srećković.
Na poslednjem Sajmu zapošljavanja u Šapcu pojavilo se nekoliko građevinskih preduzeća. To je odličan pokazatelj da se u Šapcu ponovo gradi. Vlasnica „Seta“ smatra da je rast građevinske industrije srazmeran rastu ukupne privrede grada.
-Kada se radi samo o rastu građevinarstva u smislu proizvodnje gotovih proizvoda za tržište, kao što je stanogradnja, ima i toga. Međutim, tu bi još dosta trebalo poraditi na urbanističkim planovima grada i u opšte na konceptu i strategiji razvoja grada da bi se to poboljšalo, smatra naša sagovornica.
Druga nagrada koja je došla u Šabac pripala je „Eliksiru“. Preduzeće „Eliksir grup“ je osnovano 2007. godine i ima pet članica „Eliksir Zorka“, „Eliksir Prahovo“, „Eliksir Agrar“, „Eliksir fud“ i „Eliksir fid“. Zapošljavaju ukupno oko 1.500 ljudi.
-Sadašnja delatnost hemijske grupacije „Eliksir gup“ je rezultat vertikalno integrisanog proizvodnog lanca koji započinje proizvodnjom fosforne kiseline u Prahovu, a nastavlja se različitim formulacijama mineralnih đubriva u „Eliksir Zorki“ u Šapcu. Investicije u proizvodne kapacitete kompanije, plasman proizvoda na tržišta širom sveta, stalno povećanje broja partnera, čine da „Eliksir grup“ beleži konstantan rast prihoda, od kojih 70 odsto čini izvoz i to u 32 zemlje sveta. Konstantan razvoj poslovnog sistema, pored kontinuiranog ulaganja u proizvodnju i proširenje palete proizvoda i usluga podrazumeva i unapređenje lokalne zajednice, kao i podršku različitim projektima od društvenog značaja. Zato razvoj kompanije“Eliksir grup“ predstavlja i snažan zamajac napretka lokalne zajendice, kao i privrednih i društvenih tokova čitave zemlje, navedeno je u obrazloženju nagrade.
Menadžer finansija „Eliksira“ Branimir Cvejić ističe da se kao i ranijih godina trude da povećaju proizvodnju, izvoz i broj zaposlenih radnika. Smatra da su primetne promene u privrednom ambijentu u Srbiji, ali da treba još dosta i efkasnije raditi na tome.
-Trebalo bi što pre doneti neke zakone koji se u evropskim zemljama primenjuju već godinama. Kod nas u kompaniji je i prošlu i ovu godinu obeležilo povećanje proizvodnje minaralnih đubriva. Plan je da ove godine u proizvodnim pogonima u Šapcu i Prahovu imamo proizvodnju od oko 500.000 tona, kaže Cvejić.
Nagrade Regionalne privredne komore su dobili još “Specijalna bolnica za rehabilitaciju” Banja Koviljača, "Ep-Belt" iz Loznice i "Podgorina Frukt" iz Osečine.
M.Mijailović

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa