Инфо

22. новембар 2018.22. нов 2018.
ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ РЕГИОНАЛНЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ

Два признања за шабачке фирме

Награду Регионалне коморе Ваљево за појединце која носи назив "Регионални пословни лидер" додељена је Миленци Срећковић, власници грађевинског предузећа "Сет". За посебан допринос из сектора услуга награђено је привредно друштво "Еликсир груп", а награду је преузео Бранимир Цвејић, менаџер финансија
Парламент привредника Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског округа у Ваљеву је у четвртак одржао редовну седницу на којој су разматрана нека актуелна привредна питања и донет је план рада за наредну годину. Након тога су додељене награде за посебан допринос развоју привреде региона и за регионалног пословног лидера.Додељено је укупно пет награда, а две су припале шабачким фирма.
Награду Регионалне коморе Ваљево за појединце која носи назив "Регионални пословни лидер" додељена је Миленци Срећковић, власници грађевинског предузећа "Сет". Ову награду добија највише двоје привредника годишње за изузетне резултате на плану управљања и руковођења, што је допринело пословном успеху члана коморе који имају седиште на подручју коморе. За посебан допринос из сектора услуга награђено је привредно друштво "Еликсир груп", а награду је преузео Бранимир Цвејић, менаџер финансија.
Предузеће за инжењеринг, консалтинг, пројектоградњу и изградњу „Сет“ основано је пре петнаест година и са 300.000 динара прихода на више од 1,5 милијарди динара.
-Дугогодишње искуство и бројни успешно реализовани послови доказ су преданог и посвећеног рада у професији. Системи чијим радом руководи Миленца Срећковић имају јасне пословне визије настале на уважавању потреба друштва, као и професионални капацитет и ентузијазам да са успехом савладају изазове. Знање, професионализам и љубав према послу који ради основни су мотив који је покрећу. „Сет“ стипендира младе, улаже у децу, подржава културу и хуманитарне акције и на тај начин суштински потврђује припадност заједници, желећи да инспиришу и друге да постану задужбинари, покажу одговорност и солидарност, како би стварали заједно, што је од почетка слоган пословања предузећа „Сет“, стоји у образложењу награде која је додељена Миленци Срећковић.
Власница „Сета“ каже да јој ова награда доста значи зато што представља признање за њен дугогодишњи рад. За 35 година рада правила је многе тимове и организовала неколико предузећа.
-Мислим да сам у свим тим предузећима била успешна и ова награда ће за мене бити подстицај да своје искуство пренесем на младе, да буду још успешнији у бављењу привредном активношћу. Ове године „Сет“ је прославио 15 година постојање. Поред тога годину нам је обележило повећање обима посла, али и 12 беба у нашем предузећу, каже Миленца Срећковић.
На последњем Сајму запошљавања у Шапцу појавило се неколико грађевинских предузећа. То је одличан показатељ да се у Шапцу поново гради. Власница „Сета“ сматра да је раст грађевинске индустрије сразмеран расту укупне привреде града.
-Када се ради само о расту грађевинарства у смислу производње готових производа за тржиште, као што је станоградња, има и тога. Међутим, ту би још доста требало порадити на урбанистичким плановима града и у опште на концепту и стратегији развоја града да би се то побољшало, сматра наша саговорница.
Друга награда која је дошла у Шабац припала је „Еликсиру“. Предузеће „Еликсир груп“ је основано 2007. године и има пет чланица „Еликсир Зорка“, „Еликсир Прахово“, „Еликсир Аграр“, „Еликсир фуд“ и „Еликсир фид“. Запошљавају укупно око 1.500 људи.
-Садашња делатност хемијске групације „Еликсир гуп“ је резултат вертикално интегрисаног производног ланца који започиње производњом фосфорне киселине у Прахову, а наставља се различитим формулацијама минералних ђубрива у „Еликсир Зорки“ у Шапцу. Инвестиције у производне капацитете компаније, пласман производа на тржишта широм света, стално повећање броја партнера, чине да „Еликсир груп“ бележи константан раст прихода, од којих 70 одсто чини извоз и то у 32 земље света. Константан развој пословног система, поред континуираног улагања у производњу и проширење палете производа и услуга подразумева и унапређење локалне заједнице, као и подршку различитим пројектима од друштвеног значаја. Зато развој компаније“Еликсир груп“ представља и снажан замајац напретка локалне зајендице, као и привредних и друштвених токова читаве земље, наведено је у образложењу награде.
Менаџер финансија „Еликсира“ Бранимир Цвејић истиче да се као и ранијих година труде да повећају производњу, извоз и број запослених радника. Сматра да су приметне промене у привредном амбијенту у Србији, али да треба још доста и ефкасније радити на томе.
-Требало би што пре донети неке законе који се у европским земљама примењују већ годинама. Код нас у компанији је и прошлу и ову годину обележило повећање производње минаралних ђубрива. План је да ове године у производним погонима у Шапцу и Прахову имамо производњу од око 500.000 тона, каже Цвејић.
Награде Регионалне привредне коморе су добили још “Специјална болница за рехабилитацију” Бања Ковиљача, "Еп-Белт" из Лознице и "Подгорина Фрукт" из Осечине.
М.Мијаиловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa